LinkedIn voor iPad vernieuwd en nieuwe emaildienst LinkedIn Intro

LinkedIn voor iPad heeft een nieuw ontwerp en nieuwe functies. Ook is er nu LinkedIn Intro, waarmee je in emails een korte bio van de afzender krijgt.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

LinkedInLinkedIn voor iPad heeft een compleet nieuwe interface en een reeks nieuwe functies. Daarnaast heeft LinkedIn een nieuw product uitgebracht, genaamd LinkedIn Intro. Die dienst toont een korte bio van de afzender direct in de mailbox van de ontvanger. Die bio bevat een kleine foto van de afzender en zijn of haar titel. Als je op de foto tikt krijg je een drop down menu met meer details over de afzender uit hun LinkedIn-profiel. De dienst werkt met Gmail, Google Apps, AOL mail, Yahoo mail en iCloud.


bio
Het nieuwe uiterlijk van de interface is vooral terug te zien op de beginpagina, waar je niet langer drie vakken ziet met updates, jouw eigen profiel en berichten, maar een tijdlijn met daarboven een balk met vakken. In deze vakken staan de gebruikelijke tabbladen als je profiel en mensen die je misschien kent, maar ook nieuwe functies zoals banen, kanalen, en ‘Influencers’. Tik op een vak en de inhoud verschijnt in plaats van de tijdlijn in het scherm.

De nieuwe interface laat je gemakkelijk schakelen tussen alle onderdelen en de bediening is eenvoudig en intuïtief. Er is ook een fijne nieuwe veegbeweging, waarmee je vanuit je tijdlijn likes en reacties kunt plaatsen, dingen kunt delen en nieuwe leden kunt toevoegen. Bovenin de interface vind je een zoekfunctie om binnen de app naar banen te zoeken. Om de zoekfunctie te gebruiken vul je in wat je zoekt en specificeer je dat nader: mensen, banen, bedrijven of groepen. Al met al een prima herontwerp, met handige nieuwe functies.

Wie gebruik wil maken van de nieuwe LinkedIn Intro dienst kan zich aanmelden via de website van LinkedIn Intro. Daarna zie je voortaan de LinkedIn-functie van iedereen die je mailt, en kun je in je mailbox eenvoudig gezamenlijke connecties, professionele contacten en gedeelde ervaringen bekijken. Er zijn volgens TechCrunch echter wel een aantal privacygerelateerde haken en ogen aan de nieuwe dienst. Om LinkedIn Intro te gebruiken moet je namelijk een derde partij -LinkedIn in dit geval- toegang tot je e-mail verschaffen. Lees hier meer over deze kritiek.

Downloaden: LinkedIn voor iPad (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Ilink

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 oktober 2013, 14:24
Categorie Zakelijk
Onderwerpen linkedin, vacature

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.