De 50 mooiste foto’s van National Geographic op je iPad

De 50 mooiste foto's van National Geographic zijn gebundeld in een app voor de iPad. Je ziet bij elke foto informatie over de fotograaf, omstandigheden en achtergrondinfo.

national geographic iconHou je van mooie foto’s, dan is de app 50 Greatest Photographs van National Geographic wellicht iets voor jou. Hoofdredacteur Chris Johns heeft de foto’s zelf uitgekozen, omdat achter elk ervan een interessant verhaal schuilgaat. De app bevat niet alleen de foto, maar ook het verhaal erachter, eventueel aangevuld met video’s en andere extra’s waarmee je meer te weten komt hoe de foto tot stand is gekomen. Elke foto is de moeite waard om minutenlang te bekijken en de app is dus ook heel geschikt als je de iPad regelmatig als digitaal fotolijstje wilt gebruiken. Je kunt door de foto’s bladeren door met je vingers te swipen.

Ook kun je een zijbalk zichtbaar maken waarmee je snel naar de volgende foto kunt gaan. Vanuit de schermvullende weergave kun je omlaag bladeren om meer informatie over de fotograaf te lezen en wat achtergrondinformatie over de foto zelf. Je krijgt technische specificaties te zien, zoals belichting en gekozen lens. Ook lees je over de omstandigheden waaronder de foto is genomen.

national geographicVia een scrollbalk kun je nog sneller naar de gewenste foto gaan. Mooie foto’s kun je delen via Facebook en e-mail. Het is ook mogelijk om afdrukken van de foto’s te kopen. In de app is ook een onderdeel aanwezig, waar gebruikers eigen foto’s leveren en die elke dag wordt bijgewerkt.

Downloaden: 50 Greatest Photographs of National Geographic (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2011, 21:49
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotografie, national geographic, oorlog

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.