Lesexpres Turks: Turks leren met Nederlandse iPhone-app

Lesexpres Turks is een taalcursus Turks in een iPhone-app. Lesexpres is een Nederlandse website waar je talen kunt leren.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

lesexpres-turks-1Afgelopen zomer schreven we over Learn Turkish, een iPhone-app waarmee je de 1.000 meest gebruikte Turkse woorden leert spreken en gebruiken. Nu is er ook een Nederlandse app, waarmee je vanuit het Nederlands makkelijker de taal leert. Lesexpres Turks is gebaseerd op de website lesexpres.nl, waar je nog veel meer taalcursussen vindt (ook Engels, Duits, Spaans, Portugees en Italiaans). De eerste iPhone-app die ze uitbrengen is echter Turks en dat is op zich wel slim. Andere apps zoals Duolingo en de Teleac-taalgidsen dekken immers de gangbare talen als Frans, Italiaans en Duits al af. Bij de wat minder gangbare talen zit je al snel vast aan een Engelstalige cursus. Lesexpres Turks is wel Nederlandstalig. De eerste vijf lessen zijn gratis; daarna betaal je per les.


lesexpres-turks-2De app ziet er wat minder gelikt uit dan de Duolingo-app, maar bevat wel op dezelfde manier allerlei speelse oefeningen die je woordenschat vergroten. Je kunt de app offline gebruiken, zodat het je op vakantie in Turkije geen dataroaming kost. Je kunt ook losse lessen downloaden en scores synchroniseren met de website. De woordenschat leer je aan de hand van kaartjesoefeningen en tussendoor steek je een hoop van de Turkse grammatica en uitspraak op.

De eerste update van de app voegt geen nieuwe functies toe, maar heeft het synchroniseren met de server wel veel sneller gemaakt. Daardoor kun je makkelijker nieuwe lessen ophalen. Het aanmaken van een profiel op de lesexpres-website is niet verplicht, maar stelt je wel in staat om scores voor oefeningen te synchroniseren, te chatten en andere cursisten vragen te stellen via het forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 juni 2015, 14:19
Categorieën Nederlandse apps, Onderwijs
Onderwerpen taalcursus, turkije

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.