Crunch: makkelijk afbeeldingen uit iPhone-apps halen op je Mac

Het Mac-programma Crunch laat je makkelijk afbeeldingen uit iOS-apps halen en converteren naar een bekijkbaar formaat. Normaal gesproken moet je meerdere handelingen uitvoeren om dit voor elkaar te krijgen.

Crunch screenshotDe Mac-applicatie Crunch maakt het makkelijker om afbeeldingen die in een iPhone-app zijn gebruikt te exporteren met je Mac. Door je app vanuit Crunch te selecteren en op de Export-knop te drukken, verschijnen alle PNG-bestanden automatisch in een toegewezen map. Heb je Xcode op je Mac geïnstalleerd dan voert de applicatie automatisch een extra handeling uit, waardoor alle afbeeldingen te te bekijken zijn.

Wil je normaal gesproken een afbeelding uit een iPhone-app halen, dan moet je hem zelf uit het IPA-bestand halen en via een omweg de afbeelding omzetten zodat je hem zelf kunt bekijken. Crunch doet dit allemaal voor je, waardoor je er veel minder tijd aan hoeft te besteden. Om het programma te naar behoren te gebruiken moet je wel Xcode installeren, de software waar ontwikkelaars iOS-apps mee maken. Deze is gratis in de Mac App Store verkrijgbaar.

Je kunt verschillende dingen met de geëxporteerde afbeeldingen doen: jailbreak-ontwikkelaars zouden bijvoorbeeld de knoppen in een app kunnen aanpassen, om zo een eigen thema te ontwerpen.

Crunch is verkrijgbaar via de website van ontwikkelaar Pragmatic Code voor 9 dollar. Er is ook een probeerversie, waarmee je het programma 15 dagen gratis kunt gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 januari 2012, 21:31
Categorie Diensten
Onderwerp mac app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.