Avocado: communiceren met je geliefde in een iPhone-app

Avocado is een nieuwe app waarmee je kunt communiceren met je geliefde. De app laat je berichten en foto's sturen en takenlijstjes uitwisselen. Door een apart netwerk hiervoor te gebruiken is de kans kleiner dat je persoonlijke bericht uitlekt.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

avocado foto iphoneWat heeft Avocado te bieden wat Cupple, Pair en SimplyUs nog niet hadden bedacht? Deze nieuwe app voor stelletjes richt zich vooral op de onderlinge communicatie. Er zitten tools in om berichtjes te sturen, foto’s te delen en samen een takenlijst te maken. Via een website is de informatie ook te raadplegen. Je betaalt er €1,59 voor, minder dan wat een relatietherapeut of een cursus ‘Leren communiceren’ kost.

De naam Avocado heeft ermee te maken dat avocado’s steeds per twee stuks aan de boom schijnen te groeien. En o ja: avocado’s zijn symbolen van liefde en vruchtbaarheid bij de Azteken. Er zijn twee mensen nodig om Avocado te kunnen gebruiken, dus je moet je inschrijven met twee mailadressen en een gezamenlijk wachtwoord. Vervolgens kun je berichtjes en foto’s uitwisselen met ‘your boo’ (de term die de app gebruikt). Om te voorkomen dat je een berichtje mist geeft de app een notificatie. Avocado is vooral een concurrent voor het eerder genoemde Cupple, dat een WhatsApp voor geliefden probeert te zijn. Grote voordeel van dit soort apps is dat het losstaande netwerken zijn, waardoor de kans kleiner wordt dat je een berichtje per ongeluk naar de verkeerde persoon stuurt of openbaar publiceert, terwijl het een direct message had moeten zijn.

Als WhatsApp weer eens wordt gehackt, weet je zeker dat je sexting-berichtjes niet op straat liggen. Tegelijk is er natuurlijk geen enkele garantie dat Avocado z’n zaakjes beter op orde heeft. Alleen door de kleinschaligheid van het Avocado-netwerk is de kans misschien wat kleiner dat het ooit slachtoffer van een hack-aanval wordt. Hoe dan ook: alles wat je met Avocado kan, kun je ook met iMessage, waarbij berichtjes op elke iPhone, iPad en Mac met notificatie binnenkomen. Voor personen met wisselende contacten is dat bovendien een veel flexibeler oplossing.

Heb je zelf een iPhone en je partner een Android-toestel, dan hoeft dat de onderlinge communicatie niet in de weg te staan: je kunt de app op beide platformen installeren.

Downloaden: Avocado (€1,59)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 februari 2014, 16:36
Categorie Lifestyle
Onderwerpen liefde, relatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.