Review: CopyTrans en CopyTrans Photo – Foto’s en muziek van iPhone en iPod naar PC

Met CopyTrans en CopyTrans Photo kun je eenvoudig muziek, afbeeldingen en filmpjes van je iPod of iPhone op je PC zetten. Een automatische back-up is ook mogelijk, alleen jammer dat dit programma niet meer biedt dan TouchCopy.
Ramy Mobarak - · Laatst bijgewerkt:

CopyTrans - muzieklijstEen paar dagen geleden schreven we al over TouchCopy, software om foto’s en muziek van je iPhone of iPod naar je PC of Mac over te zetten. CopyTrans en CopyTrans Photo zijn twee programma’s die hetzelfde bieden, maar zijn alleen geschikt voor de PC. Je kunt je hele muziekcollectie in één keer op de computer zetten, of direct in iTunes zetten, waardoor je in één keer je iTunes-bibliotheek ook op een andere computer hebt. Ook kun je met CopyTrans Photo niet alleen afbeeldingen van je iPhone of iPod afhalen, maar ook erop zetten. Het voordeel daarvan is dat je niet verplicht bent hele mappen te synchroniseren, maar ook losse afbeeldingen erop kan zetten.

CopyTrans in gebruik

Muziek of video’s van je iPhone of iPod afhalen is vrij eenvoudig. Bovenin heb je twee buttons, namelijk ‘iTunes’ en ‘Folder’. Klik je op iTunes, dan zal alles van je iPhone of iPod direct in iTunes gezet worden en klik je op Folder, dan zal alles naar een map gekopieerd worden.

CopyTrans - Backup MuziekWanneer je hierop klikt, kun je zelf de structuur van de mappen en van de bestandsnamen bepalen. Zo kan het lied in de map /Artiest/Album komen, bijvoorbeeld /Linkin Park/Minutes to Midnight.
De bestandsnaam is bijvoorbeeld in te stellen als ‘Artiest – Nummer’, maar ook als ‘Artiest – Album – Titel’, eigenlijk gewoon helemaal zoals je wilt.
Een back-up maken kan wel even duren, hij doet er namelijk zo’n 2 seconden per lied over.

Wat jammer is, is dat je met CopyTrans geen muziek óp je iPhone kan zetten, wat met afbeeldingen wél mogelijk is.

CopyTrans - Backup Muziek

Interface van CopyTrans

CopyTrans heeft een overzichtelijke interface. Je kunt bovenin een bepaalde artiest en album aanklikken om de rest te filteren, zodat je sneller vindt wat je zoekt. Ook kun je zelf kiezen op welke manier je de lijst met nummers sorteert: op titel, artiest, album, enzovoort.
Bovenin is er een balkje aanwezig waarmee je kunt zoeken, eigenlijk net zoals in iTunes. Links in beeld heb je een lijst met alle playlists, mocht je daar een back-up van willen maken.

CopyTrans Photo in gebruik

Met CopyTrans Photo kun je heel eenvoudig foto’s en afbeeldingen van je iPhone of iPod naar je computer kopiëren, of andersom, van je computer naar je iPhone of iPod. Je hoeft de foto of afbeelding alleen maar te slepen en het kopiëren is binnen een seconde gebeurd. Het is jammer genoeg niet mogelijk om foto’s in je Camera Roll te plaatsen; eruit halen kan natuurlijk wel gewoon.

Bovenin heb je ook twee buttons om een slideshow te starten, één met de foto’s van je iPod of iPhone, en één met de foto’s die op je PC staan. Ook is het mogelijk om vanuit CopyTrans Photo een nieuw album toe te voegen, wat via iTunes normaalgesproken met een map gebeurt.

Interface van CopyTrans Photo

CopyTrans Photo - Afbeeldingen beherenCopyTrans Photo heeft een erg duidelijke interface. Links zie je de afbeeldingen en foto’s die op je iPod of iPhone staan, en rechts de afbeeldingen die op je PC staan.
Boven de afbeeldingen van je iPod of iPhone staan tabbladen waarmee je naar een ander album kunt navigeren. Rechts van de afbeeldingen op je PC zie je een soort van mappenboom waarmee je naar de gewenste map op je PC kunt navigeren. Ook kun je meerdere mappen van je computer tegelijkertijd openen, door een nieuw tabblad te openen.

CopyTrans en CopyTrans Photo of TouchCopy?

Veel verschillen in functies zijn er niet. Alles wat met CopyTrans en CopyTrans Photo mogelijk is, is ook met TouchCopy mogelijk. Zo kun je met TouchCopy je iPhone zelfs nog als externe harde schijf gebruiken.
CopyTrans en TouchCopy ondersteunen allebei zowel de eerste als tweede generatie iPhones, en alle iPods.

In prijs is er wel degelijk verschil. CopyTrans kost $19,90 en CopyTrans Photo kost van $39,90 nu $29,90. Dit terwijl TouchCopy maar $24,99 kost, meer functies heeft en niet alleen voor PC, maar ook voor Mac is.

Je kunt ze allebei 15 dagen gratis uitproberen.

Conclusie

Veel reden heb je niet om CopyTrans en CopyTrans Photo aan te schaffen, wanneer je ook gewoon TouchCopy aan kan schaffen. Misschien dat je graag aparte software wilt om een back-up te maken van muziek en een back-up van je foto’s, maar of dat nu het dubbele van het bedrag waard is… CopyTrans en CopyTrans Photo hebben wel een wat mooiere interface, maar het hangt er maar vanaf hoeveel je daar voor over hebt.

Los van TouchCopy zijn CopyTrans en CopyTrans Photo erg handige programma’s, waarmee je snel kunt doen wat je wilt. Het is geweldige software om een back-up mee te maken, en het is ook heel handig dat het meteen in iTunes gezet kan worden. Het is ook erg handig dat je de foto’s en afbeeldingen die je op je iPhone of iPod wilt zetten, niet per se meer allemaal in één map hoeft te doen, maar ze gewoon overal vandaan kan halen.

Wanneer je alleen CopyTrans aanschaft, en CopyTrans Photo laat zitten, kom je dit keer wél goedkoper uit. Neem je TouchCopy, dan betaal je eigenlijk maar $5 voor de foto’s.

INFO: COPYTRANS EN COPYTRANS PHOTO

  • Ontwikkelaar: WindSolutions
  • Software: CopyTrans en CopyTrans Photo
  • Prijs: CopyTrans: $19,99 – CopyTrans Photo: $29,90
  • Geteste versie: CopyTrans: v2.37 – CopyTrans Photo: v2.15
  • Cijfer: 7

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 juni 2013 om 16:35
Onderwerp
Categorie
Desktop

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.