Airport Guide: Travelnerd-app met kaarten en informatie van vliegvelden

Airport Guide van Travelnerd is een handige app voor op het vliegveld, waarin je ziet waar je Wi-Fi kan krijgen en waar voorzieningen zijn.

Travelnerd Airport Guide iPhone iPadDe website Travelnerd heeft een app voor de iPhone en iPad uitgebracht waarmee je eenvoudig informatie kan opvragen over belangrijke vliegvelden. Airport Guide indexeert er vijftig wereldwijd, waaronder Schiphol Amsterdam. De applicatie telt in totaal meer dan 200 kaarten die je kan opvragen van bijvoorbeeld de terminal en ontvangsthal. De toepassing laat ook zien waar je Wi-Fi-verbindingen vindt en waar je terecht kan met de kinderen, bijvoorbeeld.

Zo word je bij Schiphol gewezen op een jungleruimte waar je kinderen even stoom kan laten afblazen in een speelruimte. De beschrijvingen van de verschillende kindervoorzieningen, maar ook restaurants, barretjes en winkels zijn summier. Helaas worden ze niet meteen aangegeven op de kaart, wat de applicatie van Travelnerd helemaal handig zou maken. Nu zijn de kaarten los afgebeeld van de rest van de informate die voorhanden is. Je vindt ze in een aparte sectie met een legenda eronder afgebeeld. Helaas ontbreekt daarop ook een GPS-functie.

Daar tegenover staat dat de applicatie voor twintig internationale vliegvelden allerlei trajecten en routes al voor je heeft uitgeschreven naar populaire bestemmingen. Zo lees je bij het JFK Airport in New York hoe je naar Manhattan komt, bijvoorbeeld. Dat kan je zomaar een nachtelijke dwaling door Brooklyn besparen.

Travelnerd Airport Guide kaart terminal Travelnerd manieren van reizen

De Airport Guide van Travelnerd biedt verder parkeerplaatsen bij een vliegveld en een prijsindicatie daarvan, zodat je niet voor grote verrassingen komt te staan. Dat de menu’s net wat minder omslachtig ingedeeld kunnen zijn en dat je bij winkels en barretjes niet kan zoeken op categorieën, zijn missertjes die beter kunnen.

Downloaden: Airport Guide (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 november 2012, 13:56
Categorie Reizen
Onderwerpen airport, reizen, vliegtuig, vliegveld

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.