Colors Wallpaper Free: simpel de kleur van je achtergrond veranderen

Kies een kleur en het wordt je nieuwe achtergrond op het beginscherm (homescreen) van de iPhone of iPod touch. Zo simpel is het met Colors Wallpaper Free, een handige gratis applicatie.

Colors Wallpaper Free iPhone iPod touch achtergrondEr zijn tientallen, nee honderden apps waarmee je uit een grote collectie afbeeldingen een achtergrond voor je iPhone kan selecteren. Het probleem van bonte achtergronden is echter dat ze fraai uitkomen op het toegangsscherm (lockscreen), maar vaak te druk zijn voor het beginscherm (homescreen). Colors Wallpaper Free heeft een mooie, simpele oplossing voor een rustige achtergrond. Het laat je een kleur uitkiezen en maakt daar een achtergrond van. De iPhone zorgt er zelf voor dat die kleur een sjiek overgangseffect krijgt.

Colors Wallpaper is verkrijgbaar in een gratis editie en is ook voor 1,59 euro verkrijgbaar in een betaalde Pro-versie. Daar krijg je geen reclame in te zien, maar wat zou het: je hoeft alleen maar een kleur te kiezen, die op te slaan en je bent klaar met Colors Wallpaper.

Je kan een kleur kiezen met een uitgebreide kleurenpikker, maar er is ook een grote lijst met vooraf ingestelde kleuren die je kan raadplegen als je telefoon verbonden is met het internet. De kleuren zijn misschien net allemaal wat frisser of dieper dan je zelf in een handomdraai weet te maken en dus is de lijst een handige toevoeging. Met de preview-functie bekijk je de kleur op het beginscherm van de iPhone en zie je de kleurovergang die Apple zelf toepast op de achtergrond. Daarna kun je hem met een knop in de rechter bovenhoek meteen opslaan en ben je klaar. Je hoeft het nieuwe behang alleen nog maar op te zoeken in je fotoalbum en het in te stellen als achtergrond.

Natuurlijk kan je hetzelfde effect met wat gestuntel ook bereiken door een afbeelding te maken in een teken- of fotoprogramma, maar deze app doet het net wat sneller. Vandaar dit artikeltje. Doe er je voordeel mee.

Downloaden: Colors Wallpaper Free (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2012, 22:33
Categorie Diensten
Onderwerpen achtergronden, homescreen, startscherm, wallpaper

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.