Color!: kleuren bewerken met gratis iPhone-app

Color is een pas uitgebrachte en nu al gratis iPhone app waarmee je eenvoudig kan aangeven welk gedeelte van een foto wilt inkleuren en welk gedeelte je zwart-wit wilt laten. Het lijkt verdacht veel op de iPhone applicatie Color Splash.

Color voor iPhone logoColor! is een applicatie waarmee je foto’s op de iPhone opnieuw in kan inkleuren. Als je een foto opent met de app wordt deze meteen zwart-wit gemaakt. Vervolgens kun je tekenen welke gedeelten je weer van kleur wilt voorzien. Opvallend is dat de app qua functie en naam erg veel lijkt op het al veel eerder uitgebrachte Color Splash. Zelfs de kleurmethode is precies hetzelfde. Misschien is dat de reden dat Color! vijf dagen na zijn release al gratis wordt aangeboden.

Bovenin staan drie knoppen. Met de eerste beweeg en zoom je de foto, met de tweede breng je kleur aan en met de derde haal je kleur weer weg. Je kan de kleur aanbrengen in de echte kleur, of met een handige rode markeerstift die soms duidelijker het onderscheid tussen verschillende vlakken in de foto laat zien. Natuurlijk kan ook de grootte van de kwast worden aangepast om nauwkeuriger of juist grover te kleuren. Hieronder staan drie afbeeldingen van een bewerking die we in vijf minuten uitvoerden.

Color! lijkt wel verdacht veel op Color Splash en omdat de applicatie niet van dezelfde ontwikkelaar is, zou het wel eens kunnen dat deze app van Apptures Inc. geen lang leven in de App Store is beschoren. Misschien is het handig om de app snel te downloaden. Om de prijs hoef je het ook niet te laten.

Downloaden: Color! (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 april 2011, 17:15
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen apps, fotobewerking, gratis

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.