CodeBusters: Nederlandse online MasterMind voor de iPhone

CodeBusters is een nieuwe sociale online game in de voetsporen van Wordfeud, Draw Something en Song Pop. In het Nederlandse spelletje voor de iPhone en Android raad je kleurencombinaties zoals in Mastermind.

CodeBusters Mastermind online voor iPhoneNederlandse ontwikkelaars zijn nog niet uitgeraasd met online spelletjes die je om de beurt tegen andere personen kan spelen. Eerder hadden we al het woordspel Word On, de Rummikub-adoptie Nummi, de voetbalsimulatie My Football Manager en de officiële game van het spelprogramma De Slimste Mens. CodeBusters van Dreamix Studio is de nieuwste sociale online game waarin je een pushbericht ontvangt als je aan de beurt bent. Het is een hip jasje voor het aloude raad-de-kleurenspel Mastermind.

CodeBusters geheime codeEven opfrissen? Je hebt zes kleuren pinnetjes. Je maakt een code van vier pinnetjes, waarin je ook dezelfde kleuren meerdere keren mag gebruiken. De ander heeft vervolgens vijftien pogingen om je code te kraken. Na elke nieuwe poging zie je aan het aantal zwarte pinnetjes hoeveel kleuren er goed staan, en aan het aantal witte hoeveel op de verkeerde plek staan. De pinnetjes komen daarbij trouwens niet perse overeen met de positie van de geraden kleuren op jouw plankje, en dat is de uitdaging. Het is eigenlijk net Lingo, maar dan zonder de logica dat de combinatie samen een woord vormt.

CodeBusters actieve online gamesJij en je tegenstander beginnen een ronde met 1500 punten. Voor elke poging die je doet, gaan er 100 punten af. Hoe sneller je de code hebt gekraakt, hoe meer punten je dus krijgt. Op het moment van schrijven gaat CodeBusters nog gehuld in onbekendheid en duurt het bij ons vrij lang om een online tegenstander te vinden. Gelukkig kan je dan altijd nog even de code van de computer kraken, al kan je daar geen score tegen bijhouden.

CodeBusters is vriendelijk in zijn verdienmodel. Je kan het spel gratis downloaden en spelen en kan niet betalen om voordelen ten opzichte van je tegenstander te kopen (zoals beginnen met meer punten bijvoorbeeld). Wel kan je de advertenties middels een in-app aankoop van 1,59 euro verwijderen. Aanmelden voor de game kan via Facebook, maar je mag ook gewoon een nieuw account aanmaken. Zo wordt er voor niemand een drempel opgeworpen om CodeBusters op te pakken, en er misschien wel verslaafd aan te raken. Het zal niet het eerste online spelletje zijn waarbij dat gebeurt.

Downloaden: CodeBusters (gratis)

Ook toe aan een nieuw sociaal spel anders dan Wordfeud, Song Pop en Draw Something? Probeer ook Lost Cities, onze laatste Game van de Week.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 14:30
Categorie Games
Onderwerpen game, mastermind, multiplayer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.