ClouDrop: snel kopiëren en plakken naar Dropbox met iPhone-app

ClouDrop for Dropbox is een onofficiële Dropbox-app voor iPhone waarmee je automatisch kan kopiëren en plakken naar de cloudservice.

ClouDrop iPhone Dropbox-betsandsbeheer iPhoneDe behoefte aan een applicatie voor bestandsbeheer in Dropbox zal bij menigeen zijn afgenomen na Dropbox 2.0, de in december uitgebrachte grote update die de app voorzag van sneller laden en makkelijker documenten verplaatsen en verwijderen. De nieuwe app ClouDrop voor Dropbox biedt echter toch toegevoegde waarde. Zijn voornaamste optie? Alles wat je kopieert terwijl je ClouDrop op de achtergrond gebruikt, wordt automatisch in Dropbox gezet. Of het nou gaat om foto’s of tekst.

Daar zit wel één grote maar aan: het werkt slechts de eerste tien minuten nadat je de app hebt weggedrukt. Alleen in die tijd worden gekopieerde items geplakt in een aparte map, waarvan je de inhoud natuurlijk daarna weer kan verplaatsen naar andere mappen. En dat doet ClouDrop dan weer onhandig op de oude Dropbox iOS-manier: er is geen optie om meerdere items tegelijk te selecteren en er dan een handeling mee uit te voeren. Je verplaatst, linkt of deelt ze één voor één.

ClouDrop menustructuur ClouDrop items individueel

In de werking lijkt ClouDrop op Tweetbot: je tikt een item aan en ziet dan een knoppenbalk met opties eronder. Hier zijn dat: item verwijderen, er een link naar aanmaken om te delen, het item delen of verplaatsen, en het item openen. Als de applicatie een bestand niet zelf kan openen, lust hij door naar je andere apps die er wel mee overweg kunnen. Ook uploaden is eenvoudig en logisch. De cloud-knop rechtsboven ontlokt verschillende opties: upload je laatste foto, plak tekst van het klembord of upload een of meerdere foto’s uit je fotoalbum. Je kan meerdere foto’s tegelijk uploaden, maar de app ziet niet – zoals de officiële Dropbox-app – automatisch je nieuwe foto’s en uploadt die dus ook niet uit zichzelf.

De grootste handigheidjes naast de hierboven genoemde kopieer & plak-functie zijn: de ingebouwde muziekspeler, de mogelijkheid om je resterende ruimte te bekijken bij de instellingen, het uploaden op de achtergrond (met dezelfde limiet van 10 minuten als bij het kopiëren en plakken) en de optie om items als .zip-bestand te verpakken om ruimte te besparen. De applicatie werkt daarbij net zo intuïtief als de officiële variant.

Downloaden: ClouDrop for Dropbox (€0,89 ter introductie, iPhone, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 januari 2013, 15:41
Categorie Productiviteit
Onderwerpen cloud, dropbox, online opslag

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.