CloudMagic voor iPhone doorzoekt allerlei online opslagdiensten

CloudMagic helpt om documenten en berichten terug te vinden bij clouddiensten zoals Gmail, Dropbox, Box en Evernote. Met één gratis app doorzoek je allerlei opslagdiensten.

cloudmagicCloudMagic lost een probleem op dat waarschijnlijk veel mensen hebben: je hebt iets opgeslagen bij zo’n hippe clouddienst, maar je hebt geen idee meer waar je het hebt gelaten. De gratis app probeert alle data ‘in de cloud’ te bundelen, zodat je het sneller kunt doorzoeken, ongeacht of het op je iPhone of iPad of ergens online staat. CloudMagic is handig voor allerlei data die niet supergeheim is, maar die je wel snel bij de hand wilt hebben. Bijvoorbeeld een recept dat je nog eens wilt maken, of een kopie van een grappig krantenartikel. CloudMagic doorzoekt een gigantisch aantal diensten, zoals je hieronder kunt zien.

De app doorzoekt Gmail, Google Apps, Facebook, Twitter, Evernote, Dropbox, Box, Microsoft Exchange, Office 365, Google Docs, Google Calendar, Google Contacts, Google Chat, iCloud email, AOL, Mail.com en GMX. Weet je niet meer of je een bepaald document nu via een Gmail-berichtje hebt binnengekregen of bij Evernote hebt bewaard, dan komt CloudMagic als hulp uit de hemel.

Het scheelt veel tijd als je niet meer hoeft te zoeken. Nou ja, je moet nog steeds zoeken, maar je hoeft niet alle individuele diensten af te struinen, omdat CloudMagic dat al voor je doet. Je moet wel eenmalig je accounts koppelen aan de dienst, waarna CloudMagic begint met het indexeren van bestanden, berichten, afspraken en contactgegevens. Dat duurt even, maar daarna gaat het zoeken supersnel.

cloudmagicJe gebruikt het zoekvak in de app als je iets wilt terugvinden en krijgt het binnen korte tijd in beeld. Eventuele trefwoorden staan in rood gemarkeerd. Items die je al bekeken hebt worden met een blauw balkje weergegeven, zodat je kunt bijhouden waar je bent gebleven. Je kunt bijvoorbeeld Dropbox-bestanden openen en in originele opmaak bekijken. Ook kun je Twitter-berichten en Evernote-notities openen in de eigen apps, waarna je weer teruggaat naar CloudMagic.

Je gaat je bijna afvragen waarom dit allemaal gratis kan. Daar hebben de makers van de app wel degelijk over nagedacht: op de website is te lezen dat ze op termijn betaalde diensten gaan toevoegen. De gebruikers vinden het in ieder geval geweldig, want die geven de app (ook in de Nederlandse App Store) een gemiddelde van 5 sterren. Hou er echter rekening mee dat je gegevens op (Amerikaanse) servers worden bewaard, zodat je goed moet nadenken over je privacy, voordat je met CloudMagic in zee gaat. Tip: gebruik het voor accounts waar je leuke recepten en andere onschuldige content bewaard, niet voor je liefdesbrieven en kopieën van je creditcardafschriften.

Een alternatief voor CloudMagic is Cue (voorheen Greplin en besproken op iPhoneclub), maar die is minder snel en heeft een minder makkelijke interface.

Downloaden: CloudMagic (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2013, 16:30
Categorie Productiviteit
Onderwerp cloud

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.