Cloud Connect Pro: bestandsdeling en remote desktop in één app

Cloud Connect Pro is een uitgebreide applicatie voor het beheren van bestanden en het maken van een verbinding met bureaublad van een computer.

Cloud Connect ProEr zijn inmiddels tientallen, misschien wel honderden applicaties om bestanden te beheren en te openen op je iPad. Ook zijn er veel applicaties om verbinding te maken met je Mac of pc via een protocol als VNC. Maar er zijn nog maar weinig ontwikkelaars die dat soort functionaliteiten samen hebben weten te voegen in één applicatie. Antecea probeert dat met Cloud Connect Pro, al is deze applicatie is niet goedkoop.

De app kost eigenlijk €23,99, maar is voorlopig te koop voor €15,99. Cloud Connect Pro biedt de mogelijkheid om bestanden te beheren op een computer, ongeacht het besturingssysteem. Daarnaast ondersteunt de app online opslagdiensten zoals Dropbox en iDisk. Met de applicaties kun heel veel bestandsformaten openen binnen Cloud Connect Pro, maar ook met andere applicaties op je iPad. Je kunt mappen aanmaken, bestanden kopiëren, hernoemen, zippen, mailen, printen etc. Diverse protocollen voor bestandsdeling (SMB, AFP, FTP etc.) worden ondersteund. Op je computer wordt je iPad herkend als netwerkschijf.

Daarnaast is het mogelijk om het bureaublad van je computer op je iPad te openen, zodat je je computer kunt bedienen op afstand. Ook dit werkt op Windows, Max OS X en Linux. Hiervoor kan zowel VNC als RDP worden gebruikt.

Cloud Connect Pro kan verbinding maken je computer als je op hetzelfde netwerk zit, maar als je het gratis programma Easy Connect op je computer installeert kun je overal makkelijk toegang krijgen via je iPad, door in te loggen met je Google-account. Verbinden via VPN en Wake on Lan worden ook ondersteunt.

De interface van Cloud Connect Pro lijkt erg veel op die van Finder onder OSX. Onderaan het iPad-scherm heeft de app een dock, dat dient als snelmenu voor bepaalde functies. Het ziet er allemaal erg netjes uit en de interface werkt intuïtief. Al met al is het dus een zeer complete en netjes afgewerkte app.

Downloaden: Cloud Connect Pro (€15,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2011, 20:08
Categorie Zakelijk
Onderwerpen bestand, cloud, remote desktop, vnc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.