iTypeFastR Clipboard: sneller typen op aangepast iPhone-toetsenbord

iTypeFastR was een jailbreak-applicatie, maar is nu ook in de App Store te vinden als iTypeFastR Clipboard. Het toetsenbord heeft knoppen die qua grootte zijn afgestemd op woordfrequentie.

itypefastriTypeFastR is een app waar we op iPhoneclub al eens aandacht hebben besteed. Het was toen een jailbreak-applicatie (zie review), die intussen (volgens de ontwikkelaar) op meer dan 250.00 unieke iOS-apparaten is geïnstalleerd. Nu is er ook een variant waarvoor je geen jailbreak nodig hebt en die je gewoon via de App Store kunt installeren: iTypeFastR Clipboard. Met iTypeFastR Clipboard kun je sneller teksten intikken en maak je minder typefouten. Dit komt omdat de meestgebruikte toetsen veel groter zijn gemaakt. Als voorbeeld: de E is goed voor 12,7% van je toetsaanslagen en wordt dus veel groter getoond dan de Q, die maar in 0,1% van de gevallen wordt aangetikt. Je hebt daardoor meer kans dat je de juiste toets raakt.

itypefastr notesOmdat de ruimte op het scherm beperkt is, is het eigenlijk logisch dat de E veel meer ruimte op het scherm krijgt. De Nederlandse ontwikkelaar Stefan Verkerk (@aksie) is daarbij uitgegaan van de letterfrequenties in de Engelse taal. Voor het numerieke gedeelte gebruikte hij de frequenties zoals in Twitter-berichten zijn gemeten door Twitstat. De letters P, W, Y, B, F, K, V, J, Z, X en Q blijken het minst te worden gebruikt. iTypeFastR werkt als volgt: je tikt je bericht in, kopieert deze naar het klembord en gaat vervolgens naar de app waarin je de tekst wilt gebruiken. Helaas was het door beperkingen van Apple niet mogelijk om het standaard toetsenbord in alle andere apps te vervangen.

Maar wat voegt zo’n app toe op de iPad, waar het scherm vrij groot is? Ook dan is het handig als je een grotere kans hebt om de juiste toets te raken. De app is helaas niet universeel, dus je zult iTypeFastR in enkele of dubbele weergave moeten gebruiken.

Downloaden: iTypeFastR Clipboard (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2011, 17:30
Categorie Productiviteit
Onderwerp toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.