Chrome voor iOS crasht na laatste update

Google's iOS-browser Chrome crasht na het installeren van de laatste update. Wij hebben een fix voor deze problemen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ChromeNa de laatste update voor Google’s iOS-browser Chrome is het makkelijker om eerdere pagina’s te openen. Door de terugknop in de browser ingedrukt te houden, krijg je een lijst met alle eerder gesloten pagina’s te zien. Een fijne toevoeging, maar we raden je alsnog aan om de update nog even niet te installeren: hij zorgt er namelijk voor dat de browser om de haverklap crasht. We hebben een fix voor het probleem voor je gevonden.

De crashes lijken gerelateerd aan het delen van gebruikersdata met Google. iDownloadBlog zegt dat onderstaande stappen het probleem kunnen verhelpen. Deze stappen moet je zo snel mogelijk uitvoeren, voordat de app vastloopt.

  • Start Chrome
  • Tap de menuknop rechtsboven in het scherm
  • Ga naar Instellingen
  • Ga naar Privacy
  • Ga naar Gebruiksgegevens verzenden (op één na onderste optie)
  • Kies ‘Altijd’ en druk op ‘Gereed’.

We hebben zelf ook kunnen verifiëren dat de crashes na het veranderen van deze instelling ophouden. Je hebt echter maar eventjes totdat de crash plaatsvindt. Je zult dus een paar keer moeten oefenen voordat je snel genoeg bent om de instelling uit te schakelen.

Het is met de update ook mogelijk een pagina te delen via een sms of iMessage. Daarnaast spreekt Google over stabiliteitsverbeteringen. Na bovenstaande ervaringen geloven we dat eventjes niet.

Downloaden: Chrome (gratis, universeel, iOS 5.0+)

De crash lijkt alleen voor te komen bij gejailbreakte iPhones.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 maart 2013, 14:27
Categorie Diensten
Onderwerp chrome

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.