Carat: iPhone-app helpt je batterij te besparen

De iPhone-app Carat houdt in de gaten welke applicaties je kan afsluiten om de batterijduur van je iPhone of iPod touch aanzienlijk te verlengen. Zo kan Skype afsluiten al een uur schelen voor je batterij!

Batterijduur van je iPhone verlengen met CaratCarat is een nieuwe, gratis iPhone-app die bekijkt hoe je jouw batterijduur kan verlengen. Door het gedrag van de apps op je iPhone te scannen en de statistieken anoniem te verrekenen en vergelijken met die van andere gebruikers, kan Carat je al snel resultaten tonen over welke apps je volledig uit moet schakelen voor een betere batterijduur. Zet je Skype uit? Dat kan je zo een uur extra batterij opleveren.

Carat Evernote herstarten helptHet klinkt riskant, een gratis applicatie die gegevens over je iPhone-gebruik binnenhaalt, maar Carat doet er alles aan om je vertrouwen te winnen. Zodra je de app voor de eerste keer opent, krijg je een korte en krachtige pagina te lezen waarop je ziet dat de applicatie een researchproject is en dat je gegevens anoniem worden verstuurd en niet worden doorgespeeld. In de About-sectie van de applicatie valt te lezen dat Carat onderzoek doet naar ‘Energy bugs’, fouten in applicaties die ervoor zorgen dat de batterij te snel wordt leeggetrokken. Op de start-up website Techcrunch is te lezen dat de app door wetenschappers engineering is gemaakt om meer te weten te komen over computeralgoritmes. De app is volgens de site beslist niet gemaakt om geld te verdienen.

Bij energy bugs moet je denken aan onvoorziene zaken van apps die misschien niet helemaal doordacht zijn gemaakt. Een notitie-app zal niet zo snel een aanslag plegen op je batterij, maar wat als die pardoes elke vijf minuten je GPS activeert? Dat zijn de fouten waar het AMP Lab naar op zoek is. Ironisch genoeg word je verzocht wel de locatiefunctie in te schakelen voor Carat, zodat de app kan achterhalen welke app onder welke omstandigheden energie verslindt.

Carat algemene batterijduurIn het tabblad My Device zie je met welke processen de telefoon in de weer is, hoeveel geheugen er gebruikt is en hoeveel geheugen er actief is. De tabbladen Hog Report (batterij-onzuinige apps) en Bug Report tonen pas over een paar dagen resultaten. In Actions zie je meteen een overzicht wat je kan doen om de batterij te besparen.

Het duurt even voordat Carat met de eerste suggesties komt, en dat meldt de app ook bij aanvang. In eerste instantie heeft de applicatie tijd nodig je iPhone-gedrag te herkennen. De eerste suggestie die wij krijgen is overigens waardeloos. De app stelt dat we onze firmware moeten updaten, terwijl we de huidige nieuwste firmware iOS 5.1.1 keurig hebben geïnstalleerd. De applicatie is ook al twee keer vastgelopen in onze testsessie.

Downloaden: Carat (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2012, 11:37
Categorie Diensten
Onderwerp batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.