CamScanner: documenten scannen met je iPhone

CamScanner is een iPhone-app waarmee je je iPhone als scanner kunt gebruiken, zodat je onderweg documenten kunt scannen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

camscannerDankzij een Twitter-berichtje van een enthousiaste gebruiker werden we een paar dagen geleden geattendeerd op CamScanner Free. Dit is een iPhone-applicatie waarmee je je iPhone als draagbare scanner kunt gebruiken. Papieren documenten scan je in met de iPhone-camera, waarna je deze als afbeelding of als PDF kunt bewaren of versturen. De app is in twee varianten verkrijgbaar: CamScanner Free met advertenties en CamScanner+ (€3,99) in een reclamevrije variant. Beide hebben vergelijkbare functionaliteit: het scannen van je documenten, bonnetjes, notities, whiteboard-aantekeningen en meer. De app gebruikt een slimme manier om afbeeldingen bij te snijden en optimaliseert tekst in afbeeldingen zodat het beter leesbaar wordt. De gescande documenten kun je vervolgens voorzien van tags en andere kenmerken, zodat ze makkelijker doorzoekbaar worden.

camscannerIk heb CamScanner Free geprobeerd in combinatie met een studieboek. Je maakt een foto, geeft aan waar de randen van de tekst liggen en laat de app de tekst optimaliseren. Dat werkt prima bij zwarte letters op een witte achtergrond, maar heb je tekstkaders die grijs zijn of een andere achtergrondkleur hebben, dan is het resultaat veel korreliger. CamScanner gebruikt een anti-shake-technologie om te zorgen dat je foto niet mislukt omdat je teveel met je hand beweegt. Je kunt documenten van meerdere pagina’s met elkaar combineren. De app zorgt voor automatisch bijsnijden en aanpassen van kleur en helderheid. Heb je een aantal afbeeldingen gemaakt, dan kun je ze opslaan in je camerarol of omzetten naar een PDF. Je hebt daarbij zelfs keuze uit meerdere papierformaten, zoals Letter, A4 en B5. Het PDF-bestand stuur je vervolgens per e-mail naar jezelf of anderen. Daarnaast is het mogelijk om je scans te uploaden naar Google Docs, Evernote, Dropbox, MobileMe iDisk of Box.net.

Zoals gezegd heb je de keuze uit twee versies van de app, met en zonder advertenties. Alternatieven zijn er genoeg. Kijk bijvoorbeeld eens naar Scanner Pro (€5,49) of Pocket Scanner\ (€0,79).

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 januari 2011, 19:24
Categorie Productiviteit
Onderwerp skyscanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.