AppWall: ontdek nieuwe iPhone-apps via icoontjes

AppWall is een Nederlandse app waarmee je nieuwe iPhone-applicaties kunt ontdekken aan de hand van icoontjes.

appwallAppWall is de eerste iPhone-applicatie van de 13-jarige Nederlandse scholier Midas Kwant. AppWall toont een muur van icoontjes en is bedoeld om nieuwe apps te ontdekken. Het idee is daardoor wel wat vergelijkbaar met Appstream op de iPad, waar ook een iPhone-variant van bestaat onder de naam Appsfire. Midas verzamelde icoontjes van leuke apps, waarbij hij er rekening mee hield dat ze niet allemaal in de top 25 moesten staan. Het is namelijk veel leuker om apps te ontdekken, die nog niet zo bekend zijn. Midas kwam op het idee door de knipperende muur met icoontjes, die altijd op Apple’s ontwikkelaarsconferentie WWDC te zien is.


AppWall toont de icoontjes met mooie animaties. De applicatie zelf is gratis, maar er zijn wel iAd-reclamebanners in te zien. Dit zorgt er bovendien voor dat de applicatie niet te gebruiken is op iOS-apparaten die nog niet op iOS 4.0 of hoger zitten, want daarvoor is iAds niet geschikt. De applicatie werkt vanaf firmware 1.1, maar de iAd-banner zijn uiteraard alleen te zien op iOS-devices met iOS 4 of hoger.

De applicatie bevat op dit moment drie AppWalls: de originele AppWall, eentje met mooie iconen en een eentje met de icoontjes gesorteerd op kleur. De ontwikkelaar belooft dat er in de toekomst nog meer AppWall’s bij komen.

Downloaden: AppWall (gratis)

Reacties: 20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.