Callism voor iPhone: contactenapp met strak design en belherinneringen

Het minimalistische Callism voor iPhone synchroniseert automatisch met jouw iPhone-contacten, en heeft een mooie en moderne vormgeving.

CallismHet is zeker niet de eerste iPhone-app die Apple’s officiële Contacten-app wil vervangen, maar wel een van de eerste met een mooi en modern ontwerp: Callism. In de app worden al je contacten gerepresenteerd door een rondje met een foto (of een rondje met een kleur, als je geen foto aan een contact hebt toegewezen). Om iemand te bellen tik je zijn of haar rondje aan; de app schakelt nu meteen door naar het telefoongesprek. Als je een contactrondje echter langer ingedrukt houdt en deze naar links of recht sleept zie je een aantal handige extra functies, zoals meer contactinformatie, het toekennen van tags of favorieten en een call-reminder. Die bel-herinneringen kun je op een bepaalde tijd instellen, om aan een belangrijk gesprek met iemand te worden herinnerd.

En dat is nog maar een deel van de extra functies die Callism biedt. Zo kun je in de app niet alleen met letters naar namen van contacten zoeken, maar ook via de cijfers van het ingebouwde T9-toetsenbord. Handig als je liever een of twee cijfers intikt dan het toetsenbord met letters erbij pakt. Callism sorteert jouw contacten -of rondjes- automatisch op populariteit: mensen die je vaak belt komen bovenaan. Om je contacten verder te organiseren kun je personen taggen -denk bijvoorbeeld aan aparte tags voor werk, familie en vrienden- en favorieten selecteren. Favorieten krijgen een roze ring om hun ronde icoontje en komen automatisch bovenaan te staan. Om binnen de verschillende categorieën of tags te zoeken is er een menu links bovenin, die je naar beneden moet trekken. Het toetsenbord, zowel T9 als normaal, roep je op door rechtsonder in het beeldscherm te tikken.

ContactenCallism timer

Callism onder de knie krijgen is absoluut niet moeilijk, maar het is wel even wennen. Alles gaat met vegen en tikken en veel opties zitten achter een touch-handeling verborgen. Maar als je het eenmaal door hebt krijg je er lol in en merk je dat er goed over de bediening van de app is nagedacht. En anders is er altijd nog de handige en korte tutorial. Ook erg prettig: van de witte interface met de Grieks aandoende cijfers tot de kleurige iconen, de vormgeving van Callism klopt.

Downloaden: Callism (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2013, 12:02
Categorie Productiviteit
Onderwerpen adresboek, contacten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.