AppEvent: Interactief kinderboek PlazaPatatta tijdelijk gratis voor de iPad

Het interactieve kinderboek PlazaPatatta is wegens AppEvent vandaag gratis voor de iPad verkrijgbaar. Door kinderen op slechts twee regels tegelijk te laten letten en veel afbeeldingen en geluid in het lezen te mengen, moet de app het leren lezen bevorderen en leuker maken.

plazapatattaIn verband met de actie AppEvent is het interactieve leesboek PlazaPatatta voor de iPad vandaag gratis in de App Store verkrijgbaar. Het boek is speciaal voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar bedoeld en moet helpen met beter leren lezen. Dit doet het boek met een aantal speciale animaties, audiofragmenten en tekst die zo worden weergeven dat kinderen weten waar ze zich op moeten concentreren.

PlazaPatatta gaat over een familie met twee meisjes die een oude boerderij erft. In het oude pand begint de familie al snel een speciaal kinderrestaurant, waar veel patat wordt gegeten.

In plaats van traditionele pagina’s met meerdere illustraties, bestaat PlazaPatatta uit een algemeen scherm met onderaan een stuk papier met tekst. Door over dit papier te vegen verschijnt er steeds meer tekst, waarvan slechts twee regels tegelijkertijd goed te lezen zijn. Naarmate het verhaal vordert veranderen de afbeeldingen boven het papier, waardoor het verhaal gaanderweg wordt uitgebeeld. Ondertussen spelen er ook een aantal muziekfragmenten en geluiden. Begin je een nieuw hoofdstuk, dan krijg je een kort animatiefilmpje te zien.

Downloaden: PlazaPatatta (tijdelijk gratis)

Let op: gezien AppEvent een app slechts een dag gratis aanbiedt, is de kans groot dat de ontwikkelaar na woensdag 4 januari de prijs van het boek weer naar €3,99 verhoogt. Wacht dus niet een paar dagen met downloaden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 januari 2012, 14:06
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.