BurgerConnect voor iPhone: gevonden of verloren voorwerpen melden

BurgerConnect voor de iPhone en iPod touch heeft een belangrijke vernieuwing in haar app doorgevoerd. Vanaf nu kun je ook gevonden en verloren voorwerpen doorgeven aan je gemeente.

BurgerConnect iPhone iPod touch verbeter je buurtToen BurgerConnect halverwege 2010 voor de iPhone verscheen, was het nog een applicatie waarmee je een losse stoeptegel kon doorgeven in de buurt en dat was altijd het hoofddoel van de app. De grote 2.0-update van het begin dit jaar bracht dan ook vooral visuele veranderingen. Nu is BurgerConnect in versie 2.0.1 alsnog voorzien van een ietwat weggestopte, maar belangrijke vernieuwing: je kan gevonden en verloren voorwerpen nu ook doorgeven met de app.


BurgerConnect gevonden voorwerpen Groningen iPhone iPod touchHet is een van de meldingen die je kan kiezen om door te geven vanuit het hoofdmenu. In een pop-up menu kan je kiezen om een melding te doen over afval en vervuiling, water en riolering, verkeer en bestrating, groen en speelvoorzieningen, straatmeubilair en verlichting, dieren, milieu, vandalisme, overlast, overig en nu dus ook gevonden en verloren voorwerpen. De meldingen komen terecht bij de gemeente die er, afhankelijk van de bereidwilligheid van de gemeente zelf, al dan niet iets mee doet. Het is dus niet zo dat BurgerConnect een volledig nieuwe sectie heeft waarin gevonden of verloren voorwerpen zich verzamelen.

Een andere grote verbetering aan BurgerConnect is dat de database weer up-to-date is als het aankomt op gegevens van gemeentes. In de vorige versie zag je niet de juiste gegevens of laatste nieuwsberichten van de gemeente. Als de gemeente zelf niet meewerkt met een officiële stroom van laatste nieuwsberichten en meldingen, draagt BurgerConnect een Twitter-stream aan zodat je toch op de hoogte bent van het gemeentenieuws.

Downloaden: BurgerConnect (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.