Bubble Browser voor iPad visualiseert je Evernote-data

Bubble Browser is een iPad-app waarmee je data van Evernote kunt visualiseren in bollen van verschillende grootte. Hoe meer Evernote-notities, hoe groter de bol.

bubble browser ipad macEvernote is de online dienst waar je álles kunt opslaan. Van notities tot websites, foto’s en todolijstjes: Evernote is veelzijdig en geliefd. Fanatieke gebruikers kunnen nu wat dieper in de data duiken met de app Bubble Browser. Die maakt een visualisatie van al je notities en toont ze in gekleurde bollen. Zo kun je sneller patronen in je data terugzien op basis van tags, jaren en notitieboeken. Hoe groter de bol, hoe meer items er zijn met het betreffende kenmerk (tag of jaar). Op dezelfde manier zijn notitieboeken met veel items zijn te herkennen aan een grote bol. Opeens realiseer je je dat je Evernote vooral gebruikt voor het opslaan van recepten of fietstips.

Een dergelijke app heeft zin, want bij Evernote kun je vrij ongestructureerd allerlei info opslaan. De zoekfunctie zorgt dat je alles snel kunt terugvinden. Maar het betekent ook dat je nog nauwelijks overzicht hebt op de enorme berg aan materiaal dat in Evernote is opgeslagen. Bubble Browser probeert wat meer orde te scheppen. Tap je op een bubbel, dan krijg je de notities te zien die eraan zijn gekoppeld. Bij kleine bubbels is dat zeker nodig, want je kunt nauwelijks zien wat erin zit. Je kunt ook pinchen om nader op een bepaalde groep bubbels in te zoomen.

Gele bubbels zijn gekoppeld aan een bepaalde jaarperiode, blauwe aan een notebook en roze aan een tag. Bubble Browser is ook in de Mac App Store verkrijgbaar en biedt daarin wat meer functies, zoals zoeken op basis van tekst.

Downloaden: Bubble Browser (€4,49, iPad, iOS 6.0+)
Ook verkrijgbaar: Bubble Browser for Evernote (Mac, €8,99)

bubble browser ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 augustus 2013, 12:00
Categorie Productiviteit
Onderwerpen evernote, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.