Brizzly is de nieuwe naam van Twitter-applicatie Birdfeed

Birdfeed is uit de App Store verdwenen en vervangen door Brizzly for Twitter, een afgeleide applicatie. Birdfeed werd gekocht door Things Labs, die het hebben geïntegreerd met de webinterface Brizzly.

brizzly iconBirdfeed was een al bestaande Twitter-applicatie, gemaakt door Buzz Andersen. De applicatie kostte €2,39 en wilde zich onderscheiden met een mooie interface. Hoewel er een overvloed is aan Twitter-applicaties voor de iPhone, zijn er toch collegabedrijven geïnteresseerd in een dergelijke app: Birdfeed is overgenomen door Thing Labs en heet voortaan Brizzly for Twitter. De applicatie heeft een beertje als mascotte gekregen, maar belangrijker nog: de applicatie is voortaan gratis. Het idee dat erachter steekt is dat Thing Labs de applicatie kan integreren met de Brizzly webinterface voor Twitter en Facebook.

Gebruikers van Birdfeed zullen in Brizzly veel bekende onderdelen terugvinden: de overzichtelijke interface, een handige countdown-teller (waarbij je via een voortgangsbalk kunt zien hoeveel tekst er nog over is), ondersteuning van lijsten en een helpsectie waar gebruikers zelf een bijdrage aan kunnen leveren.

brizzlyDe webinterface van Brizzly is in feite een hulpmiddel om Twitter- en Facebook-berichten te lezen, veel bijzonders is het niet. Brizzly op de iPhone daarentegen, biedt toch wel wat handige functies als gratis alternatief voor applicaties als Tweetie 2. Helaas zul je eerst een Brizzly-account moeten aanmaken om vanuit de iPhone-applicatie een berichtje te kunnen posten.

Things Labs heeft de oude applicatie Birdfeed uit de App Store gehaald, maar bestaande gebruikers kunnen het wel blijven gebruiken. Omdat Brizzly een compleet nieuwe applicatie is, zul je vanuit Birdfeed ook geen update-waarschuwing krijgen. De kopers gaan de app niet langer ondersteunen of verder bijwerken.

Downloaden: Brizzly (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2010, 8:51
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen feeds, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.