Dozen (Boxes): bewaar en deel dozen met aantekeningen

Boxes of Dozen is een nieuwe notitie- en teken-app voor de iPad met de bijzondere twist dat je alle documenten kan opslaan in dozen, die je ontzettend eenvoudig kan delen met andere gebruikers van de app.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Boxes Dozen iPad-app notities tekenen schrijvenEr is een overdosis aan apps om aantekeningen in te maken op de iPad en er komen zowat elke week nieuwe initiatieven bij om in te schrijven en te kliederen. Toch is er weinig opzienbarends te doen op dit vlak, maar Boxes (Nederlandse naam: Dozen) heeft wel een aardige noviteit gevonden. Met de app maak je doodgewoon aantekeningen en schrijfsels aan in notitieblokken, maar… die notitieblokken kan je in dozen stoppen en die dozen kan je delen met andere gebruikers van de app.


Je kan dus dozen en heel scala aan notitieblokken delen met andere gebruikers. En dat niet alleen: personen waarmee je de dozen deelt, kunnen zelf ook pagina’s toevoegen en dus meewerken aan de documenten. Boxes vervult daarmee eigenlijk de rol die de online opslagdienst Dropbox vervult voor veel andere notitie-apps: het pakt het delen van documenten en het gezamenlijk bewerken ervan in één app, zonder tussenstappen.

Ontwikkelaar Fishington Studios, ook de naam achter het tekenprogramma DrawPad Pro, noemt in de App Store al een aantal suggesties waarvoor je de app prima kan gebruiken: persoonlijke dagboeken, projecten, klassen, vergaderingen, organiseren van gedachten en notities en nog veel meer. De nadruk ligt meer op het scholierenbestaan dan echt zakelijke doeleinden. Dat zie je terug in de functionaliteit van de app. Het is op dit moment helaas niet mogelijk om complete PDF-bestanden te importeren en de app en Boxes kan evenmin overweg met tekstdocumenten. In plaats daarvan is het de bedoeling dat je alle schetsen, notities en opmerkingen in de app zelf maakt.

Er zijn vijf soorten pagina’s die je kan aanmaken in een notitieblok: tekstnotities, tekeningen, to-do lijsten, audio-opnames en kaarten. De laatste is de meest in het oog springende. Je kan er een Google Maps-kaart mee ophalen en daarop een route tekenen, om bijvoorbeeld een weg uit te leggen voor je groepsgenoten. De audio-opnames staan ook op pagina’s en kunnen meteen vanuit de inhoudsopgave van een notitieblok beluisterd worden. Op die manier is het eenvoudig om reacties te geven op het werk van anderen, al moet je daar dus wel een aparte pagina voor aanmaken en kan je niet op een andere pagina bezig. Je wordt automatisch op de hoogte gehouden als iemand je doos voorziet van een update.

https://www.youtube.com/watch?v=hglGKsILL48

Als je ruimte hebt voor een nieuwe teken- en schrijfapp, is Boxes een uitstekende keuze. De optie om foto’s te importeren in je notitieblokken mist, maar dat je notitieblokken volledig kan delen met andere gebruikers is een geweldige plus.

Let op: je kan Boxes in de Nederlandse App Store vinden onder de naam Dozen. De link hieronder drukken is sneller.

Downloaden: Dozen (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.