Nieuwe SBS6+ iOS-app dagelijks live als tweede scherm van SBS6

SBS6 gaat vandaag van start met een Tweede Scherm-applicatie, SBS6+.

sbs6 plus second screenSBS gaat vanaf vanavond van start met een zenderbreed tweede scherm voor SBS6. Onder de naam SBS6+ kun je dagelijks live tussen primetime en 2:00 uur ’s nachts allerlei extra’s op je tweede scherm bekijken. Met SBS6+ op iPhone en iPad blijf je de hele avond hangen bij SBS6. Althans, dat hoopt SBS te bereiken. Moet je toch naar een andere zender zappen, dan kun je via het tweede scherm op de hoogte blijven wat er ondertussen op SBS6 gebeurt. We spraken met Edwin Valent, Creatief Directeur van SBS.

Met SBS6+ willen we de kijker een rijkere tv-ervaring bieden gedurende de hele avond. Je kunt meebieden op producten en winnen, er zijn interactieve pagina’s en polls, je kunt het actuele weerbericht in de regio bekijken met Piets Weerbericht en er zijn exclusieve interviews met de kandidaten van Sterren Springen op Zaterdag, op het moment dat ze nog staan uit te hijgen van hun laatste sprong. In de toekomst komen er soortgelijke apps Net5+ en Veronica+.

Valent legt uit dat de kijker met de app zelf bepaalt hoe hij kijkt.

Via een interactieve tijdlijn navigeer je gemakkelijk door alle tv-programma’s en stellen gebruikers zelf hun SBS6-avond samen, waardoor ze geen moment van hun favoriete zender hoeven te missen.

SBS6+ is ontstaan vanuit de nieuwe digitale strategie van SBS.

Het is een behoorlijk project geweest, waar we vanaf mei mee bezig zijn. Er zijn zes PLUS-producers aangenomen, jonge mensen die zijn opgeleid om zich het PLUS-verhaal eigen te maken. Ze beginnen om ’s middags met de voorbereiding en zorgen daarna vanaf primetime dat je constant op de hoogte blijft. PLUS op de avond moet een toevoeging en en verrijking bieden. We willen extra service bieden aan de kijkers, die steeds meer online kijken. In die trend past ook dat we tv-programma’s eerder aanbieden met Kijk Eerder, een functie die overigens nog niet in de app is opgenomen. We willen zelf bepalen wat we kijken en op welk moment. On-demand-kijken heeft een enorme vlucht genomen. De cijfers van Kijk Eerder hebben ons verrast: er kijken nog meer mensen vooraf dan achteraf.

De iPhone- en iPad-app van SBS6+ is vanaf vandaag in de App Store te vinden. Het biedt allerlei aanvullingen op het normale tv-aanbod. Zo zijn er verslaggevers die op locatie nog meer achtergrond leveren via een Twitter-stream. Via de ingebouwde Twitter- en Facebook-functie blijf je op de hoogte wat vrienden en andere kijkers vinden van een progamma. Je kunt de soundtrack van je favoriete film beluisteren of een recept uit Junior MasterChef rustig nalezen. Voor mensen die geen iOS-apparaat hebben is er vanaf 17 september een HTML5-versie, zodat je binnenkort ook op een Android-tablet een leuke tv-avond kunt beleven.

Downloaden: SBS6+ (gratis)

iphone sbs6-1   iphone sbs6-2

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.