Bootje Texel-app voor iPhone: haal ik de boot naar Texel wel?

Bootje Texel is een app, die vertelt of je de boot naar Texel nog gaat halen. Aan de hand van je GPS-locatie, afstand en wachttijd krijg je een Ja/Nee of 'Als het meezit'. De app moet het imago van Texel over de bereikbaarheid verbeteren.

bootje texel appBootje Texel is een iPhone-app waarmee je kunt zien of je de boot naar Texel nog gaat halen. De app is gemaakt door mobiele app-ontwikkelaar Veerder, die op Texel is gevestigd. Tijdens een promotieavond van de VVV Texel in april ontstond het idee voor de app. Veel mensen denken dat Texel moeilijk te bereiken is en het is onduidelijk wanneer de boot gaat. Vandaar dat het idee ontstond om een app te maken, die je duidelijk laat zien of je de boot nog gaat halen. Op basis van je huidige GPS-locatie, de nog te reizen afstand en de geschatte wachttijd krijg je te zien of je de eerstvolgende boot nog gaat halen.

bootje texel iphone appDe app Bootje Texel geeft op een soort barometer één van de drie opties aan: ‘Ja’, ‘Nee’ of ‘Als het meezit’. De app berekent bovendien de route naar de Texelse boot (TESO) met behulp van Google Maps en houdt rekening met extra ingeplande vaarten. Hopelijk verandert het imago van Texel ermee en dringt bijvoorbeeld bij de Amsterdammers het besef door dat ze binnen anderhalf uur op het eiland kunnen zijn: het is maar een uur rijden en de boot brengt je daarna in 25 minuten naar Texel. Na de iPhone-versie gaat Veerder aan de slag met een Android-versie.

Downloaden: Bootje Texel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juni 2012, 16:55
Categorie Reizen
Onderwerpen reizen, texel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.