BoekBoek.be laat Belgische auteurs boeken publiceren op smartphone en tablet

BoekBoek.be is een nieuwe Belgische dienst voor auteurs die geen uitgever kunnen vinden en zelf publiceren te lastig vinden. Voor 100 euro en 20% afdracht van inkomsten verkoop je je boek via BoekBoek.be.

boekboek-beIedere Belg kan vanaf nu een eigen boek of verhaal publiceren. De Leuvense auteur Steven Bogaerts is samen met zijn vader en thrillerauteur Willy Bogaerts en ondernemer Arne Lauwers een nieuwe dienst gestart: BoekBoek.be. Auteurs die geen uitgeverij kunnen vinden en zelf publiceren teveel gedoe vinden, kunnen terecht bij deze nieuwe website, waar je als auteur zelf de verkoopprijs betaalt. Er zijn al zo’n 40 boeken verkrijgbaar via de site, waaronder het essay ‘Zwarte melk in de politiek’ van Mark Eyskens. “Het is voor een auteur doorgaans zeer moeilijk om een uitgever te vinden. Uit statistieken blijkt dat uitgevers slechts twee manuscripten op de duizend die bij hen belanden, effectief uitgeven”, zeggen initiatiefnemers Bogaerts en Lauwers.

“Ook een boek in zelfbeheer uitgeven is voor velen geen oplossing wegens de hoge investering, gebrek aan distributiekanalen en stockageruimte.” Bij BoekBoek.be sta je 20 procent van de opbrengst af aan het bedrijf. Ook betaal je een eenmalig bedrag, dat afhankelijk is van het aantal pagina’s. Bij maximaal 100 pagina’s betaal je €99,99 en bij maximaal 300 pagina’s €149,99.

Het is voorzover wij konden nagaan eerste Vlaamse initiatief dat auteurs de mogelijkheid biedt om op deze manier een boek uit te geven. De publicaties die je via BoekBoek.be kunt aanbieden kunnen variëren van een boek tot een tijdschrift of essay. De boeken zijn te lezen via smartphones, tablets en computers. Op de iPhone en iPad is daarvoor Apple’s iBooks-app de aangewezen oplossing en op Android kun je PDF-apps zoals Aldiko, Moon+ en Cool Reader gebruiken. BoekBoek.be is iets anders dan Boek.be, dat al bestond. Omdat iedereen via BoekBoek.be zijn materiaal kan aanleveren fungeert de lezer zelf als kwaliteitsfilter.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 april 2013, 12:06
Categorie Boeken
Onderwerp boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.