AMC Navigatie iPhone-app wijst route aan in ziekenhuis

Het AMC Amsterdam heeft een eigen iPhone-app uitgebracht om je te navigeren door het ziekenhuis en te helpen bij afspraken.

AMC Navigatie ziekenhuis iPhoneHet AMC Amsterdam heeft een iPhone-app uitgebracht waarmee bezoekers de weg kunnen vinden in het ziekenhuis. Het AMC doet dat aan de hand van foto’s die je laten zien waar je moet zijn. Patiënten krijgen voortaan een afspraakbrief thuis met een QR-code erin die met de AMC Navigatie-app te scannen is. Daarmee worden de afspraak, arts, route en tijd opgeslagen in de applicatie en vind je een plattegrond en fotobeschrijving hoe je het best door het ziekenhuis kan lopen.

De navigatiefunctie van AMC Navigatie komt niet uit de lucht vallen. In een blogpost van ontwikkelaar M2mobi valt te lezen dat het Academisch Medisch Centrum over ruim 60 kilometer aan gangen beschikt en dat het ook met de bewegwijzering lastig kan zijn om de weg te vinden. In totaal zijn er 3000 foto’s geschoten die je nu de weg moeten wijzen. Omdat Wi-Fi overal in het ziekenhuis beschikbaar is, kunnen de foto’s ter plekke worden vernieuwd als het nodig is.

AMC Navigatie route op kaart AMC Navigatie route op foto iPhone

De functionaliteit laat zich goed vergelijken met navigatie in de auto. Van tevoren zie je de route aangegeven op de kaart, waarbij looplijnen soms door verschillende blokken binnen het ziekenhuis lopen. Een druk op de grote Navigeer-knop onderin volstaat om een stappenplan met foto’s te krijgen, waarbij je ziet hoe je moet lopen. De functie kan ook van tevoren gebruikt worden, als je nog niet in het ziekenhuis bent aangekomen. Aansluitend kan je met een knop ook naar het ziekenhuis worden begeleid, waarbij je keuze hebt uit apps als 9292 ov en Google Maps.

Je hebt geen afspraak of QR-code nodig om van de functie gebruik te maken. Vanuit de applicatie kan je ook een zoekbalk gebruiken om een locatie in het ziekenhuis te vinden, waarna dezelfde navigatiemodus ook wordt getoond. De applicatie biedt wel meer mogelijkheden voor patiënten. Zo kan je pushberichten instellen voor afspraken, lees je informatie over de afspraak en ook is er een sectie met nieuws van het AMC zelf.

Downloaden: AMC Navigatie (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2013, 13:03
Categorieën Navigatie, Nederlandse apps
Onderwerpen medisch, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.