Bloederige racegame Carmageddon komt uit op de iPhone

Het bloederige racespel Carmageddon komt terug, en ditmaal naar de iPhone, iPod touch en iPad. Ontwikkelaar Stainless belooft een Game Center-leaderboard dat bijhoudt wie de meeste voetgangers overrijdt tijdens een race.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Carmageddon naar de iPhone headerDe originele Carmageddon komt naar de iPhone, iPod touch en iPad. Dat maakt ontwikkelaar Stainless zonet bekend op haar Kickstarter-pagina, waarop eerder bekend werd dat het gewenste financieringsbedrag voor een totaal nieuwe Carmageddon op andere gameplatformen is gehaald. Carmageddon is geen gewoon racespel. De game raakte bij de uitgave in 1997 wereldwijd in opspraak omdat het de speler beloont voor het overrijden van mensen.

Het spel deed dat in grauwe straten en huizenblokken en was ook niet erg voorzichtig met de hoeveelheid bloed als je mensen overreed. In Nederland werden eventuele gevolgen van het spelen van het spel doorgenomen in verschillende nieuws- en praatprogramma’s, in Duitsland trok de overheid zelfs aan de bel en werden de mensen vervangen voor zombies met groen bloed. Stainless heeft reeds een trailer vrijgegeven waarin de remake vloeiend op een iPad draait.

Het is onmogelijk in video te brengen hoe leuk het is om Carmageddon met zo’n intuïtieve touch besturing te spelen, of hoe leuk het is om te spelen met de Action Replay – en om filmpjes op te slaan en die direct naar YouTube te uploaden. Maar toch hebben we een video gemaakt. Hier is ie:

Carmageddon screenshot pcDat Carmageddon nog steeds ronduit schunnig is, merk je aan de Game Center-integratie die de ontwikkelaar beoogt. Behalve een ranglijst voor de meeste stunts in een race, zal er ook een leaderboard zijn waarop je kan zien wie de meeste voetgangers heeft overreden in een wedstrijd. Tevens zal er keuze zijn uit allerlei verschillende manieren van touchscreen-besturing. De remake is bijna af, maar zal pas het daglicht zien ergens deze zomer.

Overigens krijgt Carmageddon concurrentie uit Nederland. Ook de New Kids komen namelijk met een dubieus racespel op de iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2012, 15:47
Categorie Games
Onderwerpen carmageddon, game, racegame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.