‘iOS-games brengen meer op dan handheldgames’

Volgens een rapport van IDC is de omzet van iOS-games inmiddels hoger dan de gehele markt voor draagbare spelcomputers van Nintendo en Sony.

Minecraft Pocket Edition screenshotVoor het eerst zijn de opbrengsten in de mobiele gamesmarkt hoger dan die van de traditionele mobiele spelcomputers. Dat blijkt uit een rapport van IDC en App Annie. In het vierde kwartaal van 2012 lagen de cijfers nog dicht bij elkaar. In het eerste kwartaal van 2013 is een grote inhaalslag gemaakt. De cijfers van draagbare spelcomputers zakten in. Alleen al iOS-games brengen volgens dit rapport in het eerste kwartaal van 2013 meer geld in het laatje dan spelcomputers zoals de Nintendo DS, Nintendo 3DS en PlayStation Vita bij elkaar.

Ook Android komt in de buurt van de omzet van draagbare spelcomputers, al wordt er duidelijk meer uitgegeven aan spellen op iPhone en iPad. Een ander interessant element uit het rapport is dat 70 procent van de omzet van iOS-apps afkomstig is van games.

De opkomst van mobiele games lijkt dus gepaard te gaan met de teruggang van traditionele platfomen. Grote uitgevers als Electronic Arts richten zich met uitgaven als Real Racing 3 en de ontwikkeling van een nieuwe engine al sterk op de mobiele gamer. Eerder deze week bracht Google bovendien het nieuws van een eigen sociale gamingdienst voor Android en iOS naar buiten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 mei 2013, 9:14
Categorie Games
Onderwerpen game, gaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.