BlackBerry Messenger (BBM) voor iOS krijgt advertenties

BlackBerry Messenger (BBM) krijgt reclamebanners en andere functies om geld te verdienen. Dat heeft een topman aangekondigd.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

bbm iphoneBlackBerry heeft aangekondigd dat ze reclamebanners in de BlackBerry Messenger-app gaan invoeren. Andrew Bocking, executive vice-president of BBM voor BlackBerry, vertelde dat de app in de nabije toekomst gratis blijft. Er zullen andere manieren worden gevonden voor ‘monetization’, oftewel geld verdienen. Eerder vandaag werd bekend dat BBM er al 20 miljoen nieuwe gebruikers bij heeft gekregen, sinds de apps op iOS en Android verscheen. “It’s definitely a free service,” zei Bocking in een interview met The Morning Edition. “We have other ideas on how to monetize that service.” BlackBerry zal proberen om van BBM een winstgevende dienst te maken door een combinatie van marketing en advertenties. Een voorbeeld van zo’n initiatief is BBM Channels, een dienst die zich momenteel in betafase bevindt.

Met BBM Channels kan BlackBerry reclamebanners afstemmen op individuele gebruikers. Ook kunnen gebruikers er heel veel vrienden/volgers mee binnenhalen en vervolgens informatie met ze delen. Die functie kan handig zijn voor merken of mensen die zelf iets te verkopen hebben. Daarnaast wordt gekeken naar nieuwe functies die gebruikers meer bij de app moeten betrekken, zodat ze vaker terugkeren. De nu beschikbare apps zijn nog niet af; zo ontbreekt videochatten en bellen, wat in de BlackBerry-versie van BBM al wel mogelijk is. Het plan is om dit ook binnenkort op iOS en Android in te voeren. Er wordt gerekend op “enkele maanden”, aldus Bocking.

Het zoeken naar nieuwe geldstromen is noodzakelijk voor BlackBerry. De toestellen worden steeds minder verkocht en met alleen BBM verdient BlackBerry niet zoveel geld. Analisten zien het als een manier om er weer bovenop te krabbelen, nadat BlackBerry de afgelopen twee jaar gevoelige klappen opliep.

Een woordvoerster verduidelijkte dat BBM kijkt naar verschillende mogelijkheden waaronder, maar niet beperkt tot, advertenties en gesponsorde content. Echter, we hebben op dit moment zeker geen plannen om advertenties in te zetten in BBM-chats, dat zijn privégesprekken.”

Downloaden: BBM voor iOS (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2013, 8:44
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen bbm, blackberry

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.