BitTorrent brengt deze week app voor iPhone uit

BitTorrent brengt deze week een app uit voor iPhone. Met de nieuwe dienst kun je bestanden synchroniseren tussen je computer en je iPhone.

BIttorrent logoDe iOS-app van Sync komt deze week in de App Store. Dat laat ontwikkelaar BitTorrent weten op de blog van de beroemde dienst. Bij een app van BitTorrent denk je meteen aan films en muziek downloaden, maar dat soort diensten laat Apple natuurlijk niet toe. Sync is een heel andere dienst: het laat je bestanden synchroniseren tussen verschillende platformen, bijvoorbeeld tussen je pc en je iPhone. Het bijzondere is dat dit gebeurt zonder tussenkomst van een server waarop de bestanden worden bewaard. Daarmee wil het zijn gebruikers beloven dat deze dienst veel beter beschermt tegen organisaties als de NSA. Deze waarborg moet het grote verschil maken met diensten als Dropbox en Google Drive.

Sync app BitTorrentSync van BitTorrent werkt al op Windows, Mac en Linux, maar wordt natuurlijk pas echt handig als de iPhone-app er is. Je kunt met een paar simpele stappen iemand toegang geven tot een map met bestanden. Deel bijvoorbeeld een verzameling foto’s met je familie, die automatisch wordt bijgewerkt als je er nieuwe bestanden bij zet. Je kunt zonder beperkingen bestanden synchroniseren en bent dus niet gebonden aan een datalimiet zoals bij concurrerende diensten. Het maakt ook niet uit hoe groot de bestanden zijn. Dat maakt het dus wel mogelijk om filmbestanden met elkaar te delen. Zoals gezegd worden de bestanden nergens op een server opgeslagen en worden ze met encryptie beveiligd. Op de website van de BitTorrent-app kun je de komende week in dat gaten houden of de app al live is. Als hij beschikbaar komt, zullen we er opnieuw aandacht aan besteden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2013, 21:39
Categorie Productiviteit
Onderwerpen bittorrent, cloud, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.