Wattpad geeft meer opties voor verhalen lezen en schrijven

De 'gratis boeken' app Wattpad voor iPhone en iPad houdt je beter op de hoogte van vorderingen in de boeken en auteurs die je volgt.

Wattpad iPhone header gratis boeken lezenVerhalen van andere schrijvers op de voet volgen en zelf verhalen schrijven waarop andere gebruikers zich kunnen abonneren: het moet wel over de app Wattpad gaan. De toepassing voor iPhone en iPad is nu bijgewerkt naar 3.9 en heeft wat interessante toevoegingen voor zowel lezers als schrijvers in de app. Aan de leeskant kan je bijvoorbeeld de vorderingen en nieuwste hoofdstukken van de schrijvers die je volgt overzichtelijk onder elkaar zien in de nieuwsfeed en kan je collectie van geabonneerde verhalen beter beheren.

De nieuwe nieuwsfeed omvat het tweede tabblad van Wattpad, waarin je niet alleen nieuwe hoofdstukken aangekondigd ziet worden. Je ziet er ook aanbevelingen die door Wattpad worden gedaan naar aanleiding van de boeken die je reeds leest of hebt gelezen, of ziet beoordelingen die door jou gevolgde gebruikers worden gegeven. Het meest linker tabblad is nog altijd de Library: je eigen boekenkast waarin de gevolgde verhalen en online boeken staan. Nieuw is de mogelijkheid daarin te schakelen tussen weergaven. Je hebt een boekenkast met drie boeken naast elkaar en dan verschillende rijen onder elkaar, maar ook een lijstoverzicht waarbij je ziet hoe ver je in een verhaal bent en hoe ver de schrijver is met zijn werk. Verder kan je op de bovenbalk op de pagina tikken om verhalen op een andere manier te sorteren. Standaard wordt ingedeeld op recent gelezen, maar je kan ook sorteren op titel en gebruiker. Of auteur, eigenlijk.

Wattpad gratis boeken boekenkast Wattpad nieuwsfeed iPhone

Aan de schrijfkant zijn de veranderingen minder groot. Met het tabblad Create begin je nog altijd lekker op een wit vel aan je schrijven, begeleid door een balk met leestekens meteen boven het toetsenbord. De nieuwigheid zie je als je een woord, zinsnede of grotere stuk tekst selecteert. In de zwevende knoppenbalk die je dan ziet, druk je op Bold of Italics voor vetgedrukte of cursieve tekstarcering. Een extra druk maakt de aanpassing ongedaan. Uitgebreide opties als hoofdstukken aanduiden en tussenkoppen zijn in de iOS-app nog altijd niet voorhanden.

Wattpad is een sociaal netwerk voor amateurauteurs en fervente lezers. Als lezer kan je terecht bij volgens Wattpad miljoenen gratis verhalen die je tot je kan nemen, veel afkomstig van andere gebruikers maar ook deels afkomstig uit rechtenvrije archieven. Als je je abonneert op een verhaal dat nog wordt uitgebreid of bijgeschaafd door een gebruiker, blijf je daarvan op de hoogte in de app. Vanzelfsprekend kunnen andere gebruikers zich ook abonneren op jouw schrijfwerk, als je in de virtuele pen besluit te klimmen.

Downloaden: Gratis boeken – Wattpad (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2013, 20:34
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen boeken, schrijven, verhalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.