Birdbrain voor iPhone giet je Twitter-statistieken in fris iOS 7-jasje

Birdbrain voor iPhone heeft eindelijk een iOS 7-update gekregen, met persoonlijke Twitter-statistieken in een fris nieuw ontwerp.

birdbrain icoonBirdbrain is een van de oudste Twitter-apps in de App Store, maar raakte de laatste tijd een beetje uit zicht vanwege het lange wachten op nieuwe functies. Nu is de app waarmee je statistieken van je Twitter-account kunt bekijken terug met een grote iOS 7-update. De applicatie maakt nog steeds een screenshot van je Twitter-account om te kijken of er sinds de laatste update veranderingen op het gebied van volgers en ontvolgers, tweets en retweets en lijsten hebben plaatsgevonden, maar zet die informatie nu in een meer gestroomlijnde interface. Goed nieuws dus, voor bedrijven en organisaties, maar ook voor iedereen die graag zijn ego even wil boosten of beter wil begrijpen hoeveel mensen je volgen en waarom.

Hoe langer je Birdbrain gebruikt, des te beter de app een overzicht kan bieden, door maanden aan informatie in de statistieken op te nemen. De applicatie heeft verschillende dashboards die statistieken per dag of per week tonen, tot maximaal zes maanden in het verleden. Daarnaast heeft Birdbrain nu ook handige grafieken, die alle gegevens, cijfers en gekleurde indicatoren visueel weergeven. Een paar kleine kanttekeningen zijn het feit dat de app af en toe blijft hangen en (nog) niet automatisch ververst op de achtergrond. Hopelijk wachten de ontwikkelaars ditmaal niet te lang met updaten.

birdbrain statistiekvolgers ontvolgers birdbrain

Uiteindelijk is dit een nuttige app om te controleren hoe je Twitter-account erbij ligt sinds de vorige keer, maar er zijn inmiddels ook Twitter-cliënten die dat deels zelf doen, zoals Hootsuite. Wat maakt Birdbrain dan toch de moeite waard? De rustige en duidelijke interface, soepele bediening en simpelheid van de app. Wat Birdbrain doet, doet het simpelweg beter dan veel anderen. Voor mensen die accounts van hun bedrijf of organisatie beheren, zelf fervente Twitteraars zijn of gewoon af en toe willen weten hoe ze het online doen blijft Birdbrain kortom een goede keuze. Alternatieven zijn Static en Infomatic, maar deze richten zich niet specifiek op Twitter en geven minder uitgebreide statistieken.

Downloaden: Birdbrain (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2014, 20:30
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen brein, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.