Thomas Was Alone voor iPad: charmant platformspel met simpele stijl

Thomas Was Alone voor de iPad is een simpel ogend platformspelletje met verrassend veel karakter.

Thoms Was Alone iPad iconLaat je niet bedotten door de screenshots van Thomas Was Alone voor iPad. Dit platformspelletje ziet er misschien heel erg simpel uit, maar achter de simpele rechthoeken schuilt meer karakter dan achter menig gamepersonage. Ieder level van Thomas Was Alone wordt namelijk begeleid door een Britse vertelstem, die ieder blokje een eigen karakter en verhaal geeft. De game heeft inmiddels een aardige reputatie: zo won hij onder andere een BAFTA, een belangrijke prijs in het Verenigd Koninkrijk op het gebied van films, televisieprogramma’s en games.


Thomas Was Alone is vanaf het eerste moment al vertederend, simpelweg omdat de verteller ieder nieuw personage op een originele en lachwekkende manier introduceert. De rode rechthoek Thomas is naïef en vindt alles bijzonder, terwijl de oranje vierkant Chris altijd cynisch tegen de situatie aankijkt. De gele streep John is op zijn beurt zo trots op zijn lengte en conditie, dat hij de andere blokfiguren maar wat graag te hulp schiet. Het is alsof iemand de stukken van een blokkendoos heeft gepakt om er een kinderverhaal van te maken.

Thomas Was Alone iPad

Gelukkig hoeft Thomas Was Alone het niet alleen te hebben van zijn sterke narratief: het is ook een prima in elkaar stekend platformspel. Je springt van blok naar blok met één van de gekleurde vormen, om zo een deur aan het einde van een level te bereiken. Soms kun je sprongen met het ene speelblok niet halen, waardoor je een ander spelfiguur moet gebruiken als opstapje. Naarmate je meer blokken vindt, komen er steeds meer manieren waarop je van punt A naar punt B springt en beweegt.

De iPad-versie van Thomas Was Alone is één van de vele ports. De game verscheen origineel voor de pc, waarna hij al snel werd overgezet naar spelcomputers. Deze iPad-variant is in elkaar gezet door Bossa Studios, dezelfde ontwikkelaar die Surgeon Simulator naar de iPad bracht.

Downloaden: Thomas Was Alone (€7,99, iPad, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
15 mei 2014 om 19:15
Categorie
Games
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.