Social Pillow wiegt je ‘s avonds in slaap als je sociale netwerken leest

Social Pillow voor iPhone toont 's avonds je sociale netwerken in één app, maar dimt daarbij langzaam het scherm zodat je in slaap valt.

social pillowVelen van ons kunnen het niet ontkennen. Wanneer we ‘s avonds in bed liggen kijken we vaak nog éven op Facebook. En vooruit, nog even Twitter dan. En wie weet wat voor leuke Instagram-foto’s er sinds een uur geleden in de app zijn verschenen? Een snelle blik kan geen kwaad. Niet gek dus, dat er al de nodige onderzoeken aan de gevolgen van dit nachtelijke gedrag zijn gewijd. Onder andere onze gezondheid, onze 6 à 8 uur slaap per nacht en ons seksleven zouden er onder lijden. Om daar iets aan te doen hebben de makers van Social Pillow iets slims bedacht: een app die je sociale netwerken toont, maar ook geleidelijk het scherm dimt zodat je in slaap valt. Zo maak je het in ieder geval niet te gek.

In Social Pillow kun je de nieuwsfeeds van Facebook, Instagram en Twitter integreren, die je daarna in aparte en rustige overzichten kunt bekijken. Daarbij kun je kiezen uit verschillende thema’s, zoals een achtergrond met sterren tegen een blauwe hemel. Deze achtergronden zijn erop ingesteld om je slaperig te maken, net als de geluiden en de lichtintentsiteit die langzaam minder worden. Een grote afwezige is het tabblad met instellingen, waardoor we nu bijvoorbeeld niet kunnen instellen hoe geleidelijk het scherm moet dimmen.

facebook feed social pillowsocial pillow instagram

Uiteindelijk is Social Pillow natuurlijk een beetje een gimmick, maar wel eentje die doet wat hij belooft. We kunnen ons best voorstellen dat mensen deze app gaan gebruiken om het sociale slaapwandelen een beetje binnen te perken te houden. Op zijn minst is het fijn dat je netwerken in een overzichtelijke tijdlijn worden gegoten, en je links die anderen hebben geplaatst kunt bekijken zonder daarvoor te de app te hoeven verlaten. Nu nog wat extra opties en sociale netwerken toevoegen, zodat de app mensen die écht gek worden van hun eigen weggegooide nachtelijke uren nog iets meer kan bieden dan dit.

Downloaden: Social Pillow (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 mei 2014, 21:00
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp slapen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.