Beste Koop: officiële iPhone-app van de Consumentenbond

De Consumentenbond heeft een app genaamd Beste Koop uitgebracht. Hiermee vergelijk je productprijzen met elkaar, bekijk je specs en lees je als lid van de Bond het oordeel zelf. Ben je dit niet, dan kun je 79 cent per maand betalen

Beste Koop ConsumentenbondDe nieuwe app van de Consumentenbond moet gebruikers helpen met het kopen van de beste camera’s, e-readers, espressoapparaten en een flink aantal andere producten. Je vindt binnen de app het meest relevante aanbod gesorteerd in de app, met specs en prijzen. Leden van de Consumentenbond kunnen gratis inloggen om de bespreking en eindscore van een product te lezen, maar andere gebruikers betalen 79 cent per productgroep om deze data te bekijken.

Bij het opstarten van Beste Koop beland je op een categoriepagina waarop je kunt aangeven wat voor product je wil bekijken. Ga je bijvoorbeeld naar de digitale camera’s, dan kun je vanaf daar kiezen uit een aantal cameratypes. Dit gaat op voor bijna ieder product. De mogelijkheid om naar een specifiek product te zoeken lijkt niet te bestaan: wil je naar die ene e-reader kijken, dan moet je hem met de hand uit een lijst met producten pikken. Wel kun je een interessant product van een ster voorzien, zodat hij in je favorietenlijst terecht komt. Het volledige aanbod lijkt niet aanwezig te zijn. Tenminste: de app roept gebruikers op de site te bezoeken als ze iets niet kunnen vinden.

Bij ieder product vind je vier tabbladen: Scores, Conclusie, Specs en Prijzen. De laatste drie zijn voor het merendeel vrij te gebruiken, maar voor de scores wordt verwacht dat je inlogt met je Consumentenbond-account. Heb je die niet, dan moet je 79 cent betalen om 7 dagen de scores van die productcategorie te bekijken. Ook een deel van het Conclusie-tabblad wordt afgeschermd door deze inlogmuur. In de App Store schrijft de Consumentenbond dat de toegangspassen slechts tijdelijk 79 cent kosten. Wil je lid worden van de consumentenbond, dan ben je hier voor het eerste jaar 30 euro voor kwijt. Daarna kost het je 61 euro per jaar.

Gezien er in totaal 17 productcategorieën zijn, wordt volledig gebruik van de app snel duur wanneer je geen lid bent van de Consumentenbond. Daar staat wel tegenover dat het vergelijken van prijzen en het bekijken van specs je geen cent kost. Is dat alles waar je interesse in hebt, dan kan Beste Koop in vele situaties zijn nut bewijzen.

Downloaden: Beste Koop (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2011, 10:32
Categorie Naslagwerken
Onderwerpen consumenten, prijsvergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.