Challions: daag je vrienden uit om alles

Challions is een leuke nieuwe iPhone-app met een bijzondere insteek: het kan van alles een uitdaging maken. Laat je vrienden de uitslag van de volgende voetbalwedstrijd voorspellen of bouw de leukste Lego-creatie met tien blokjes.

Challions sociale Facebook-game vrienden uitnodigenHeb je het spelletje waar je het langst naar hebt uitgekeken net verloren? Dan maak je toch van alle andere dingen een spelletje? Dat is wat Challions doet. Een gloednieuwe iPhone-app die van je Facebook één grote speelplaats maakt en van je Facebook-vrienden je uitgedaagden. Wie maakt de mooiste salade? Bewijs het maar met een foto. Hoe ver komt dat verduvelde Portugal op het EK? Vul je voorspelling in voor donderdag.

Challions hoofdmenu met statistiekenChallions is een strak uitziende applicatie. Met zes menuknoppen, een grote startknop en wat statistieken erboven is het een echt dashboard waar je op binnenkomt. In het fraaie, strakke uiterlijk van de applicatie kan je uitdagingen maken, bekijken welke uitdagingen er zijn en bekijken welke badges je ermee hebt gewonnen. Daarboven zie je aan hoeveel uitdagingen je meedoet en hoeveel likes je ingestuurde antwoorden hebben ontvangen.

Deze applicatie kan niet zonder Facebook. Je hebt het sociale netwerk nodig om in te loggen en elke uitdaging die je in Challions aanmaakt wordt er wereldkundig gemaakt. De applicatie doet dat gelukkig niet op een opzichtige spam-achtige manier. Je kan je uitdaging een naam en omschrijving geven en die wordt doorgezet, en alleen via de melding ‘via Challions’ erboven, wordt doorverwezen naar de app die je nu voor de iPhone en binnenkort ook voor Android kan downloaden. Geen schreeuwerige links dus.

Lees voor het inloggen even de voorwaarden van Challions door. Net als Facebook, wil de app geld verdienen met het sparen van informatie.

Challions openstaande uitdagingenAls je een uitdaging aanmaakt in Challions, geef je die behalve een omschrijving een deadline en een manier waarop je vrienden gehoor moeten geven aan de uitdaging. Dat kan bijvoorbeeld met een foto, video, check-in of reactie, die allemaal doorgeplaatst worden op Facebook. Om ook van een reactie (bijvoorbeeld een antwoord op de uitdaging: Voorspel wie er door gaat in EK-poule D) een hard bewijs te maken, wordt een geschreven antwoord doorgezet als afbeelding naar Facebook. In Challions wordt het wel als geschreven bericht geplaatst. Je ziet alle inzendingen in het tabblad Results van een uitdaging, en kan er per stuk op reageren en liken. Bij elke uitdaging kan je kiezen of die alleen voor je vrienden is, of dat iedereen hem kan zien. In het laatste geval kies je ook een categorie, zodat anderen erop kunnen zoeken.

We gaan nu vooral in op de technische kant van Challions, maar juist het idee erachter siert de app. Deze app zorgt ervoor dat je van alles een spelletje kan maken. Zo kan je je vrienden én de hele wereld uitdagen om de mooiste woonkamer-styling te laten zien, het beste Lego-bouwwerk te maken met maar tien blokjes of het meest vals de nieuwste Beyoncé mee te zingen. Alles is mogelijk. Als Challions een groot publiek weet te vinden, kan deze app wel eens heel aanstekelijk werken.

Downloaden: Challions (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 15:48
Categorieën Games, Sociaal netwerken
Onderwerpen game, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.