iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Bellicher Cel: tweede scherm-app voor nieuwe bioscoopfilm

De Nederlandse actiethriller Bellicher Cel is voorzien van een tweede scherm-app voor tijdens de bioscoopfilm. Op de iPhone kan je tijdens de film aangeven wie volgens jou de dader is, en krijg je achteraf te horen of je gelijk hebt.

Bellicher Cel tweede scherm-app voor bioscoopfilmEen tweede scherm tijdens een telvisie-uitzending is één ding, maar houd je de telefoon ook bij de hand als je een film bekijkt in de bioscoop? De vanaf vanavond in de bioscoop te bekijken actiefilm Bellicher Cel probeert gebruikers zo ver te krijgen. Terwijl de film speelt, ligt bij jou de uitdaging zo snel mogelijk de dader achter de identiteitsroof van Michael Bellicher te onthullen. Bij de aftiteling krijg je te zien of je gelijk had.

Bellicher Cel opsporingsspel iPhoneBellicher experimenteert al langer met moderne communicatiemiddelen. De film is de opvolger van de miniserie Bellicher: De macht van meneer Miller die vorig jaar op Nederland 3 werd uitgezonden. Daar omheen werden door de hoofdpersoon, vertolkt door Daan Schuurmans, al talloze aanwijzingen en vraagstukken gedeponeerd op Twitter. In Bellicher Cel gaat het nog een stapje verder: je wordt dus verzocht de telefoon te gebruiken tijdens de film. Als de film begint, druk je op Cinema in de app en krijg je een veld van zestien personages uit de film te zien die je kan betichten van de identiteitsfraude-opdracht van Bellicher. Je kan je keuze doorlopend veranderen: onderin beeld zie je hoelang je al vasthoudt aan je antwoord.

Het is dus niet zo dat je constant op twee schermen hoeft te kijken in de bioscoopzaal. Bellicher Cel is vooral ook een promotie-app, met een filmposter, filmtrailer en de te beluisteren titeltrack van dj Don Diablo.

Bellicher Cel spel op iPhoneDaarnaast bevat de app ook een groot spelonderdeel waarop je met je eigen locatie als uitgangspunt, op zoek gaat naar de identiteitsrover(s) van Bellicher. Door je ‘netwerk’ op de kaart uit te breiden met (door de app verzonnen) connecties, scan je gebieden van Nederland waarop je op zoek kan gaan naar sporen van de daders. Door genoeg connecties te verzamelen en je gebied uit te breiden, verzamel je hints over de daders die worden opgeslagen in een casefile. Het wordt niet duidelijk aan de app of de dader die je in het spel te pakken krijgt, ook de bad guy in de film is. De fragmenten die je voorgeschoteld krijgt zijn misschien niet erg goed geacteerd; de klopjacht zelf voegt misschien wel een spannend element toe aan de film.

Downloaden: Bellicher Cel (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2012, 14:15
Categorieën Amusement, Games, Nederlandse apps
Onderwerpen nederlandse apps, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.