Belgische kranten De Tijd en L’Echo op de iPad verschenen

De Belgische kranten De Tijd en L'Echo zijn op de iPad verschenen. In hetzelfde design zullen de apps voor De Volkskrant, AD, Parool en Trouw verschijnen.

de tijd ipadDe Belgische kranten De Tijd (Vlaams) en L’Echo (Frans) zijn vandaag in de App Store verschenen. De apps zijn gratis en de kranten zelf zijn tijdens de lanceerperiode ook gratis verkrijgbaar. De twee kranten geven een vooruitblik op de iPad-applicaties van De Persgroep die straks in hetzelfde formaat zullen worden uitgebracht: De Volkskrant, Parool, Trouw en AD. Van de krant De Morgen is al een iPad-applicatie beschikbaar.

De Persgroep maakte eerder deze maand de iPad-plannen bekend op een evenement in Amsterdam. Ze geloven in de opkomst van tablets en hebben ambitieuze plannen met deze apparaten.

de tijdVia de app kun je dagelijks een volledige krant downloaden. Dat kan op twee manieren: op de traditionele manier bladeren door de krantenpagina’s, waarbij je kunt inzoomen op artikelen, foto’s, grafieken en advertenties. Je kunt de krant ook doorlezen in tekstmodus, waarbij de opmaak is geoptimaliseerd voor de iPad. Daarbij krijg je nog wel de foto’s en grafieken te zien, maar is er geen sprake van de traditionele krantopmaak. In beide gevallen is er een inhoudsopgave, van waaruit je naar een specifiek artikel kunt springen. Via een filmstrip met miniaturen van krantenpagina’s kun je snel door de krant bladeren. Alle foto’s in de artikelen zijn fullscreen te bekijken in de fotobrowser. Daarnaast is er een nieuwsfeed van tijd.be en lecho.be geïntegreerd in de app, zodat je ook op de hoogte blijft van breaking news.

Downloaden: De Tijd (gratis) en L’Echo (gratis)

Tipgever: Luc

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 november 2010, 18:33
Categorieën Belgische apps, Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerpen excel, ipad, kranten, microsoft word, quickoffice

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.