iCulture speelt: Dwarven Den, TapRoads en Shadow Fight 2

Shadow Fight 2 laat je vechten met schaduwen op iPhone en iPad en we spelen Dwarven Den: hakken in de mijnen!

ICS Dwarven Den iPhone iPad headerHet is lang niet alle games gegeven dat ze snel na de release ervan scoren. Maar dit weekeinde wisten een paar nieuwe gratis spellen zich zomaar naar de hoogste regionen van de App Store te knokken. In Dwarven Den tik je jezelf een weg door mijnen vol stenen en goud, terwijl je op de vlucht slaat voor instortende tunnels en happende schatkisten. In Shadow Fight 2 vecht je net zo snel als je schaduw. TapRoads ken je vermoedelijk nog niet, maar we hebben het gevoel dat we meer van het idee erachter gaan vernemen.

Dwarven Den: verslavend door mijnen

ICS Dwarven Den screenshot iOSGraven door mijnen met een tik van je vinger. Het is een verslavende bezigheid, maakt het gratis te downloaden Dwarven Den binnen no-time duidelijk. De ene missie doe je het om een zekere hoeveelheid goud te vinden, de volgende bevrijd je een andere dwerg uit een blok. Een tik verplaatst je dwerg of zorgt meteen voor het uithakken van een blok.

Dwarven Den kietelt meteen op de goede plaatsen. De actie is lekker vlot, maar het is ook meteen duidelijk waar het gevaar loert: als je rode kristallen op zijn, is je energie op en ben je af. Je verbruikt je energie door blokken te hakken, maar krijgt er bij als je toewerkt naar rode kristallen en daardoor energie krijgt. Blauwe kristallen zorgen op die manier voor tech, en als dat op is kan je geen explosieven, kompassen of fakkels meer gebruiken. De game introduceert rustig dat je items kan combineren om betere wapens en uitrusting voor jezelf te maken en laat snel zien dat je zelfs gildes met andere spelers kan oprichten, voor dagelijkse opdrachten en bonussen. Écht leuk, maar toch houd je al snel dubbele gevoelens aan Dwarven Den over. Er komt een moment dat ontwikkelaar Backflip Studios geld ruikt en je gewoon af bent omdat er simpelweg geen rode kristallen in de buurt te vinden zijn. Of dat het onvermijdelijk is dat de mijn instort. Het kost levens (eentje opnieuw krijgen duurt een half uur) en diamanten (eveneens in-app aankopen). Als het spel vaker voor gezonde uitdaging in plaats van op geldjacht ging, was Dwarven Den een grotere aanrader.

Downloaden: Dwarven Den (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

TapRoads: dit gaan we vaker zien

ICS TapRoads iPad iPhoneLet op onze woorden: het spelidee van TapRoads gaan we nog véél vaker zien. In dit renspelletje bestuur je niet de hardloper, maar de stratenmaker. Je legt ter plekke een plank, bruggetje of een bocht naar links of rechts neer met de juiste veegbewegingen in de juiste hoeken. Ondertussen kan je de iPhone nog kantelen om munten op te pakken met de hoofdpersoon, die gelukkig niet in de afgrond aan de zijkanten kan vallen.

Een pakkend spelidee dat helaas nog niet goed wordt uitgevoerd door TapRoads. De presentatie is zouteloos en kaal en de gameplay mist een lekkere flow. Je legt de eerste stukken brug al in moordtempo aan en een opbouw ontbreekt daardoor in het spel. Daarnaast lijkt je veegbeweging vaak net niet op tijd opgepakt, waardoor je plank net niet op tijd ligt. Ook al had je de beste intenties. We houden niet van klonen, maar het concept van TapRoads kan wel een leukere uitwerking en uitstraling gebruiken.

Downloaden: TapRoads (gratis, universeel, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=3tM-zLTV6b8

Shadow Fight 2

ICS Shadow Fight 2 iPad iPhoneDe openingsanimatie van Shadow Fight 2 is verzorgd. Gedetailleerder en zwieriger dan je inmiddels verwacht van een gratis spelletje. Het zet de toon voor de animaties waar Shadow Fight 2 vol mee zit. Je vecht met een zwarte schim – een schaduw – tegen andere schaduwen en de actie ziet er lekker vloeiend uit, ook als je na je blote vuisten de eerste wapens koopt en daarmee kan inhakken op de tegenstander. En dat doe je. Veelvuldig. Shadow Fight 2 hanteert een klassiek vechtsysteem waarin twee strijders tegenover elkaar staan en doorknokken tot er een geen energie meer over heeft. Dan volgt ronde twee en als het dan gelijkspel wordt, is het tijd voor een finale.

Het jammere aan Shadow Fight 2 is, is… dat het een vechtspel is. En hoe je het wendt of keert op de iPhone of iPad: daar komt een precisie bij kijken die op het touchscreen moeilijk te bereiken is. Helaas gaat het ook hier mis. Shadow Fight 2 vergt een behoorlijke portie gewenning. Het voelt fantastisch als je trappen en klappen combineert, maar is het volgende moment weer een zee van strijders die klungelig over elkaar heen saltoën. Omdat het een freemium game is, gooien ook de timers roet in het eten en dien je te wachten voor je verder mag. Ofwel: Shadow Fight 2 heeft zijn momenten.

Downloaden: Shadow Fight 2 (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 mei 2014, 19:45
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.