Bekijk meesterwerken op je iPhone met Galerie v3.0

Galerie van Schilders is een nieuwe applicatie van een Nederlandse ontwikkelaar. Je hebt daarmee bijna 200 meesterwerken van belangrijke schilders op zak.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

galerieDe Nederlandse ontwikkelaar McWood heeft afgelopen donderdag de applicatie Galerie van Schilders ingediend bij de App Store. Met deze applicatie krijg je de mogelijkheid om de Nachtwacht van Rembrandt van Rijn, de Zonnebloemen van Vincent van Gogh of het Melkmeisje van Johannes Vermeer onderweg te bekijken, voorzien van gedetailleerde informatie. De collectie bestaat uit bijna 200 schilderijen uit binnen- en buitenland. Meesterwerken van onder andere Pieter Brueghel de Oude, Paul Cézanne, Jean Fouquet, Frans Hals, Gustav Klimt, Michelangelo, Johannes Vermeer, Paolo Uccello en Leonardo Da Vinci zijn vertegenwoordigd. Via de zoekmogelijkheid heb je je favoriete schilder meteen in beeld.

Bij elke schilder is informatie te vinden over de persoon, de periode waarin hij leefde, geboorteplaats en nationaliteit, genre en verwijzing naar Wikipedia voor meer informatie. Je kunt ook sorteren op alfabet (voornaam/achternaam, ook omgekeerd), op eeuw, nationaliteit, museum, plaats en datum. Galerie is gelocaliseerd in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Spaans.

Bij elk schilderij kun je zien wanneer het geschilderd is, wat de afmetingen zijn en in welk museum je het kunt zien hangen. Bijzonder is dat je van de getoonde schilderijen ook een replica in verschillende maten kunt bestellen, rechtstreeks vanuit de applicatie.

Binnenkort dus in de App Store: een galerie op je iPhone voor maar €1,59.

galerie van schilders

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:49
Categorieën Lifestyle, Onderwijs
Onderwerpen kunst, schilderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.