Philips Vital Signs Camera: hartslag meten met je iPad 2-camera

De Philips Vital Signs Camera-app helpt je met het meten van je eigen hartslag aan de hand van de iPad 2-camera. Ook je ademhaling wordt op soortgelijke wijze geanalyseerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Philips Vital Signs CameraZelfs het meten van je hartslag is inmiddels niks nieuws voor iOS-apparaten: eerder dit jaar bespraken we op iPhoneclub nog Instant Heart Rate en iPhone Heart Monitor. Een soortgelijk accessoire van iHealth kwam in iCulture Weekly voorbij, al was die bedoeld voor het fysiek meten van je bloeddruk.


Om Vital Signs Camera te gebruiken zet je de iPad 2 op tafel, waarna je er recht voor gaat zitten. De app zoekt volgens Gizmodo naar zogeheten ‘micro-blushes’, snelle kleurveranderingen in je gezicht. Door te tellen hoeveel er tijdens een korte periode in je gezicht verschijnen, maakt de app een schatting van je gemiddelde hartslag. Ook je ademhaling wordt gemeten door de bewegingen van je borstkas te analyseren. Hoe stiller je zit, hoe accurater de resultaten moeten zijn.

Hoe precies deze meetmethode is moet nog blijken. Philips lijkt er in zijn App Store-omschrijving niet heel veel vertrouwen in te hebben: gebruikers worden gewaarschuwd dat de app niet bedoeld is voor diagnoses of klinische metingen. De resultaten zouden enkel ter entertainment dienen.

Downloaden: Vital Signs Camera (€0,79)

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2M7AFoqJyDI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

9 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.