Bad Piggies is Apple’s gratis App van de Week

Bad Piggies is Apple's gratis App van de Week. De Rovio-game voor iPhone en iPad is voor het eerst gratis te downloaden.

Bad PiggiesApple heeft wederom een spelletje als gratis App van de Week gekozen. Ditmaal is dat Rovio’s succesvolle Bad Piggies, de spirituele opvolger van Angry Birds. In Bad Piggies speel je niet met gekleurde vogels maar met groene varkens, en bouw je een eigen wagen om zo vlot als je kunt van A naar B te komen. Om zo de race zo snel mogelijk af te ronden kun je jouw wagens creatief in elkaar zetten. Hoe sneller je bent, hoe hoger de uiteindelijke score.

In Bad Piggies krijg je ieder level een pakket met bouwonderdelen waarmee je een voertuig in elkaar zet. Wielen bijvoorbeeld, of vakjes om het varken in te vervoeren. Of een ‘tuffer’ waarmee je de vaart kan doseren en ballonnen waarmee je het toestel laat vliegen. De onderdelen die je in het voertuig zet, bepalen de knoppen in beeld als je eenmaal onderweg bent. Zet een propeller achterop je kist en druk op een knop om gas te geven. Ballonnen op het dak? Met een knop laat je ze één voor één barsten om te dalen. Als jouw voertuig waardeloos blijkt, kun je terug naar start en een nieuwe poging wagen. Wie de finish veilig weet te halen houdt zijn varken tevreden. En zo bewijst Bad Piggies zich als een leuke combinatie tussen bouwpakket en spel.

Downloaden: Bad Piggies (tijdelijk gratis, normaal €0,89, iPhone, iOS 4.3+)
Downloaden: Bad Piggies HD (tijdelijk gratis, normaal €0,89, iPad, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 9:54
Categorie Games
Onderwerpen bad piggies, rovio

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.