Babynamen+: iPhone-app met betekenis van namen

Babynamen van Sanoma is een iPhone-app met de betekenis van jongens- en meisjesnamen. Je kan een lijst samenstellen met je partner.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Babynamen iPhone-appEen sociaal netwerk voor babynamen. Zo kan je de Nederlandse iPhone-app Babynamen+ van uitgever Sanoma noemen. In de applicatie kan je zoeken naar jongens- en meisjesnamen en je favorieten met een hart markeren om ze in een aparte lijst terug te zien. Door een code aan te maken kan je de applicatie aan die van je partner linken, zodat je samen een lijst kan bijhouden. Maar dat is niet alles: je kan zelfs vrienden uitnodigen om suggesties voor babynamen te leveren.

Hoe democratisch het proces van een naam uitzoeken mag zijn, laten we maar even in het midden. De iPhone-app verplicht je in ieder geval niet om namen te delen met je vrienden, maar de functie staat wel groot bovenin beeld in het paars – net naast de knop om te delen met je partner. Daar kan je een code aanmaken en die aan je wederhelft geven. Als die de code invoert, zijn de lijsten met favoriete namen aan elkaar verbonden. Best een aardige methode. En een goede gedachte van Sanoma bovendien, want een extra app betekent 1,79 euro afrekenen.

Voor dat geld krijg je in de applicatie een uitgebreide Nederlandse namenlijst te zien waar je doorheen kan scrollen en die je kan doorzoeken. Met knoppen kies je uit jongens- en meisjesnamen en er is een grote knop waarmee je thema’s kan oproepen. Die staat standaard op alle namen, maar je kan er kiezen uit verschillende categorieën: Hollands, Fries, Engels, Frans, Spaans, Italiaans, Scandinavisch, Grieks & Latijn, Arabisch, Buitenlands overig, Religieus, Natuurnamen en Beroemde namen. Daaronder tref je de zoekbalk en daaronder de lijst met resultaten. Je kan er snel doorheen bewegen met het tikken van een voorletter rechts in beeld.

Babynamen opgeslagen namen Babynamen namencheck

Bij elke naam waarop je drukt, krijg je een korte uitleg van de afkomst ervan of de betekenis. Je ziet ook in welke categorie een naam valt. Met de namencheck is het de bedoeling dat je de achternaam invoert om te zien hoe het resultaat er geschreven uitziet, met zowel voorletter als voornaam. Bevalt het nog steeds, dan druk je op het hart en komt de naam in de (gedeelde) lijst terecht. Daar vanuit kan je natuurlijk nog steeds snel de betekenis en afkomst zien.

Er zijn meer apps met Babynamen op de iPhone. Zo bevatten de Baby App van Friso en IkbenZwanger ook lijstjes met namen. Geen is er echter zo toegewijd als Babynamen+.

Downloaden: Babynamen+ (€1,79, vanaf iOS 5.0)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2012, 16:19
Categorieën Gezondheid en fitness, Kinderen, Nederlandse apps
Onderwerp baby

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.