Avonturenspel Walking Dead: The Game uitgekomen op iPhone

De televisieserie The Walking Dead heeft een eigen officiële game van Telltale Games gekregen op de iPhone en iPad. Als verdwaalde man kom je terecht in een avontuur met ontdekkingen, dialogen en spannende zombie-actie.

Walking Dead The Game iPhone headerDe in de Verenigde Staten enthousiast ontvangen televisieserie The Walking Dead heeft vandaag een eigen game gekregen op de iPhone en iPad. Het spel, waarvoor je minstens een iPhone 4 moet hebben, vormt een verhaal parallel aan de serie. Als verdwaalde man glip je naar binnen in een huis om te ontsnappen aan zombies, waarna je kennismaakt met een meisje waarna het verhaal van start kan. Het spel is afkomstig van ontwikkelaar Telltale Games, die eerder tekende voor de nieuwe Sam & Max-delen en Monkey Island Tales.

Walking Dead dialoog met meisjeTelltale wordt meer dan eens bekritiseerd voor het uitbrengen van flauwe avonturenspellen waarin je eigenlijk niets anders doet dan filmpjes kijken en af en toe op een knopje drukken. Walking Dead steekt veel beter in elkaar. Je gaat zelf op onderzoek uit en hoewel je wordt meegenomen in de verhaallijn van een verdwaalde man en een meisje, puzzel je zelf en praat je jezelf een weg naar het volgende hoofdstuk. Met name de actie in Walking Dead is beter dan in andere games van Telltale. Als je oog in oog komt te staan met een zombie die je van je af moet slaan, dien je een reeks zenuwslopende handelingen achter elkaar uit te voeren om de aanval te overleven.

De ontwikkelaar belooft dat ontdekkingen die je doet en beslissingen die je neemt, bepalend zijn voor het verloop later in het verhaal. Vooral je afwegingen in dialogen met andere personages kunnen hun sporen nalaten. Sommige beslissingen maak je onder enorme tijdsdruk, omdat er bijvoorbeeld een zombie in je nek hijgt.

Walking Dead sluipende zombieQua presentatie staat het spel eveneens zijn mannetje. De duistere stijl van het spel heeft een klein cartoonesk randje dat is aangegrepen om de emoties van de personen duidelijk zichtbaar in beeld te brengen, en daardoor heeft Walking Dead echt een eigen gezicht.

Walking Dead: The Game moet je zien als een boek waarin je alleen nog het eerste hoofdstuk van de vijf tot je beschikking hebt. In tegenstelling tot vorige Telltale-spellen, worden nieuwe hoofdstukken nu als in-app aankoop aangeboden en niet langer als aparte apps. Voor 11,99 euro verzeker je je van alle vier aankomende delen in de app, al is het nog niet bekend wanneer die zullen verschijnen.

Downloaden: Walking Dead: The Game (€3,99, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 juli 2012, 12:50
Categorie Games
Onderwerpen avonturengame, horror

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.