Avengers Initiative: Marvel-striphelden doen Infinity Blade na

De Hulk is de hoofdpersoon in de nieuwe Infinity Blade-achtige vechtgame voor de iPhone Avengers Initiative. Het is de eerste game uit een reeks Marvel-games waarin je binnenkort met ook met Captain America speelt.

Avengers Initiative iPhone iPod toch headerWat begon als een demonstratie voor de Unreal-techniek op de iPhone en iPod touch, is zo langzamerhand de standaard voor gevechten in grote 3D-spellen geworden. Het zwaardvechten van Infinity Blade, waarin je op knoppen drukt om aanvallen te ontwijken en op het scherm veegt om zelf aan te vallen, is al door allerlei games overgenomen. Nu moeten ook de Marvel-striphelden eraan geloven. Avengers Initiative is het eerste deel is een reeks nieuwe stripheldenspellen. Ditmaal swipe je als de Hulk je vijanden een kop kleiner.

De groene, gefrustreerde spierbundel is niet de eerste stripheld die Infinity Blade in een andere setting plaatst. Eerder had Batman Arkham City Lockdown al precies dezelfde aanpak. Het spel geeft je geen vrije loopruimte, maar laat je na een gevecht een aangeduide richting kiezen, alwaar het volgende gevecht alweer plaatsvindt. Aan de balken aan de bovenkant van het scherm zie je de levensenergie van je eigen held tegenover die van het computerpersonage. De vijandelijke balk kan behalve met swipes opzij, diagonaal, omhoog en omlaag nog veel harder worden teruggedrongen met speciale moves die je gaandeweg tot je beschikking krijgt.

Net als Infinity Blade, laat de spelopzet Avengers Initiative alle ruimte om te strooien met krachten en specialiteiten die je opdoet na de gevechten. Na een gevecht zie je meteen een scherm met de gevechtsevaluatie en heb je de mogelijkheid de Hulk op verschillende specialiteiten aan te passen. Zo kan je onder andere vooruitgang boeken in je stootkracht en de sterkte van speciale aanvallen.

Avengers Initiative ziet er scherp uit, maar is met zijn bruine kleurenpalet en kale omgevingen niet de meest sprankelende Infinity Blade-kloon die we hebben gezien. Omdat het vechten niet anders is dan in soortgelijke games, kunnen we het spel daarom eigenlijk alleen bijzonder aanraden als je fan bent van de Marvel-strip(s) of film(s). Als je anderzijds op zoek bent naar een nieuwe Infinity Blade-achtige game, is Blood & Glory: Legend een goed gratis alternatief en verpakt onze ex-Game van de Week Horn er een prachtig avontuur omheen.

Downloaden: Avengers Initiative (€5,49, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2012, 21:03
Categorie Games
Onderwerpen infinity blade, marvel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.