iCulture speelt: LEGO Marvel en Transformers: Age of Extinction

LEGO Marvel Super Heroes is een game vol superhelden als Spider-Man, The Hulk, Wolverine en Iron Man voor iPhone en iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Transformers Age of Extinction iOSLiefhebber van spierbundels, superhelden en Hollywoodfilms? Dit is JOUW iCulture speelt. De heftige God of War-achtige actiegame Godfire: Rise of Prometheus is onze Game van de Week en we voelen nog twee games boordevol actie aan de tand. Transformers: Age of Extinction is de officiële gratis filmgame en in LEGO Marvel Super Heroes kan je urenlang spelen met blokkenversies van Spider-Man, Wolverine, Hulk en nog veel meer.

Transformers: Age of Extinction

Transformers robotdino GrimlockTransformers robotdino GrimlockWe kunnen het ons niet heugen. Wanneer speelden we voor het laatst een game met zulke irritante geluidseffecten? Het standaardwapen waarmee je begint aan je eerste highscorepoging in Transformers: Age of Extinction, blèèèrt werkelijk door de oordopjes. Het is ‘The Official Game’ voor de iPhone en iPad, van de gelijknamige film die binnenkort in de Verenigde Staten draait. Mobage tekende voor de realisatie van de game, en maakte er in ieder geval iets meer van dan de recente Godzilla iPhone-game van Warner Bros.

En daar is alles mee gezegd.

Transformers iPad iPhone shootoutTransformers: AoE is een game volgens het Temple Run-principe, waarin je zoveel mogelijk rent met je hoger-dan-huizen robot. De nadruk ligt op de missies die je krijgt: spaar zoveel blauwe kubussen, zoveel groene of haal zoveel punten. Het gevaar zit hem hier niet in dunne richels, maar kleine wegontstoppingen en vijandige Deceptions die voor je uit lopen, schieten en rijden. Zelf kan je vanzelfsprekend ook transformeren, en zo word je een wendbare auto die een stuk sneller op zijn doel koerst. Je score wordt dan ook niet bepaald door het aantal meter dat je aflegt, maar door een optelsom van je acties. Met verzamelde punten kan je natuurlijk andere upgrades en Transformers kopen. Het is voer voor de fan, want de game zelf beklijft zonder voorliefde voor Transformers niet. De actie is rechtoe rechtaan, het geluid ligt zwaar op het gehoor en de omgevingen zijn kaal en sfeerloos. Opdat de film langer leuk is.

LEGO Marvel Super Heroes: Universum in nood

LEGO Marvel landingsplaatsEven een misverstand uit de weg ruimen: LEGO Marvel is net als de andere Lego-games op de iPhone en iPad gebaseerd op de draagbare versie die je tegenkomt op de Nintendo 3DS en de PlayStation Vita – en dus niet de volwaardige game voor twee spelers op de PlayStation 3 en 4 en Xbox 360. De draagbare variant is geschikt voor één speler en kan dus niet samen worden gespeeld, heeft geen open wereld en ziet er aanzienlijk minder mooi uit.

LEGO Marvel grote smash HulkMaar denk niet dat LEGO Marvel Super Heroes een slechte game is! Je krijgt verrassend veel waar voor je geld, net als bij LEGO Batman, Star Wars, Harry Potter en Lord of the Rings. De 45 missies van de Lego-game laten zich herspelen om er alles en vooral meer munten uit te halen, die je kan uitgeven om bijvoorbeeld alle 91 personages vrij te maken. En wat voor een cast zeg! Spider-Man, Wolverine, Hulk, Captain America, Iron Man en nog veel meer maken hun opwachting in het spel, in de video’s en bij het spelen.

LEGO Marvel oogt swingender dan vorige LEGO-games op iOS en omdat de nadruk op knokken ligt, zijn er niet teveel frustrerende onderdelen waarbij je net even goed voor een puzzel moet staan bijvoorbeeld. Bespaar jezelf dan ook vooral de touchscreenbesturing en ga voor de consolebesturing die meer controle geeft over dat vechten. Dat maakt de vele uren die je met LEGO Marvel kan doorbrengen, nog leuker.

Game van de Week: Godfire

Game van de WeekDit is de inleiding van onze volledige review van donderdagochtend
Een volwaardige hack & slash-actiegame voor de iPhone en iPad. Gamers hoopten er al op sinds de eerste Infinity Blade, toen de technische mogelijkheden van de iDevices werden gedemonstreerd, maar bleek dat je geen volledige speelvrijheid had in het zwaardvechtspel. Er zijn een paar uitgekomen die het wel brachten zónder freemium-model, met Gamelofts Wild Blood als beste voorbeeld. Godfire: Rise of Prometheus lost de belofte ook in. Hij lijkt op Sony’s God of War en spat van het scherm.
Lees het volledige artikel: Godfire: serieuze actiegame op iOS lijkt op God of War

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 23:39
Categorie Games
Onderwerpen gvdw, iculture speelt, lego, marvel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.