AutoWeek en Veronica Magazine stoppen met verrijkte iPad-bladen

AutoWeek en Veronica Magazine gaan voorlopig geen verrijkte bladen meer uitbrengen op de iPad. Er wordt te weinig aan verdiend om de tijd die werd besteed aan het aanvullen van de tijdschriften met media te rechtvaardigen. Digitale edities van de tijdschriften blijven nog wel gewoon te downloaden.

AutoWeek en Veronica Magazine stoppen met verrijkte iPad-bladenTijdschriften op de iPad die zijn verrijkt met media blijken nog geen groot succes te zijn op de iPad. AutoWeek en Veronica Magazine waren er in 2010 als de kippen bij om speciale iPad-versies van hun tijdschriften aan te bieden, maar stoppen hier nu mee omdat er te weinig verdiend aan zou worden. Zo werd de digitale iPad-versie van AutoWeeek wekelijks zo’n tweeduizend keer gedownload en die van Veronica Magazine drieduizend keer. Daarmee wordt te weinig verdiend om de tijd die erin wordt gestoken te rechtvaardigen. In plaats van de verrijkte versies wordt nu een digitale kopie van het papieren tijdschrift aangeboden via de iPad.


Volgens de hoofdredacteur van Veronica Magazine, Rens Muller, was de strategie dat men het tijdschrift eerst gratis wilde aanbieden om vervolgens de overstap naar betaald te maken. “Maar wereldwijd is de trend op dit moment dat men niet wil betalen voor digitaal”, laat Muller aan Villamedia weten. Zijn collega van AutoWeek, Robert van den Ham, is het hier mee eens. “We zijn voor de muziek uitgelopen, en op het moment dat het niet aanslaat moet je zo groot durven zijn om de stekker eruit te trekken.”

AutoWeek en Veronica Magazine gaan nu meer aandacht besteden aan apps. Zo komt AutoWeek binnenkort met een nieuwe app waar video, Twitter en continu updates een belangrijke rol gaan spelen. Veronica Magazine lanceert 1 juni een nieuwe website en komt ook met een vernieuwde digitale gids (onder andere voor iPhone en iPad) die meer afgestemd gaat worden op de persoonlijke voorkeuren van de gebruiker. Zo kan de gebruiker een notificatie ontvangen als zijn favoriete serie wordt uitgezonden.

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.