Autodesk STEAM leert kinderen toegepaste mechanica

Autodesk heeft STEAM Applied Mechanics uitgebracht, een app waarmee je natuurkundige principes zoals mechanica leert, door minigames te spelen. Daarna kun je de mechanica-kennis toepassen op praktische problemen.

autodesk steam applied mechanicsAutodesk heeft een behoorlijke serie iOS-apps uitgebracht, allemaal gericht op het zelf ontwerpen of iets creëren. Met een nieuwe serie educatieve iPad-apps proberen ze kinderen te leren hoe mechanica, de natuurwetten en modellen werken. De eerste app is STEAM Applied Mechanics, waarbij het draait om toegepaste mechanica. Je leert over vijf onderwerpen die onderling met elkaar in verband staan: energie en arbeid, kracht, vermogen, lading en mechanismen.

Deze concepten zijn nodig om producten te kunnen ontwerpen en om te begrijpen hoe dingen werken. De app probeert een brug te slaan tussen de natuurkundige theorie en praktische toepassingen van mechanica en technologie. Er zitten interactieve spelletjes en animaties in, die de principes uitleggen. Zo moet je een ballon door een kloof sturen door de principes van kinetische energie onder de knie te krijgen.

Ook krijg je definities van de gebruikte begrippen en kun je kinderen uitdagen om de kennis die ze met de app hebben opgedaan toe te passen op praktische problemen met Autodesk ForceEffect en Autodesk ForceEffect Motion, twee gratis apps waarmee je technische simulaties kunt doen. Het leuke van de games is dat ze tegelijk heel vertrouwd overkomen, maar misschien komt dat omdat er al zoveel zwaartekrachtgebaseerde spelletjes zijn, die we puur uit vermaak spelen, maar die eigenlijk op dezelfde principes zijn gebaseerd. De apps zijn geschikt voor kinderen van 11 tot 18 jaar.

Downloaden: Autodesk Digital STEAM Applied Mechanics (gratis, iPad, iOS 3.2+)

autodesk steam ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2013, 22:35
Categorieën Kinderen, Onderwijs
Onderwerp autodesk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.